Beskrivning

Tidningen Folket i bild från 1958.

Reportage: Tidningen har besökt Akkapakte, eller Áhkábákte som det samiska namnet lyder. Det är en liten by vid sjön Akkajaure, nära Arjeplog. För att ta sig därifrån följer man telefonlinjen ner till Tjeggelvas. Därefter promenerar man vidare till sjön Rappen. Där tar man båten. Efter två mil på sjön kan de ta bussen till Arjeplog. Man träffar Anton Ramkvist och hans familj. De har 10 mil till närmaste affär!

Reportage: Ubåten Nautilus har passerat Nordpolen! Atomubåten leddes av kapten William R. Anderson, en svenskättling. I reportaget får vi se bilder inuti ubåten. Här finns bl a en biograf!

Reportage: Många debattörer anser att svenskarna bör gå över från starksprit till vin. Då skulle alkoholproblemen minska i samhället. Men FIB har besökt Frankrike, ett utpräglat vinland, för att se hur situationen är där. Och den är inte ett dugg bättre än i Sverige. Tvärtom!

Artikel: Ulla Wallén är 24 år och nu har hon blivit historisk! Hon är nämligen den första kvinnliga fallskärmshopparen någonsin! Inför sitt fallskärmshopp bestämde hon sig för att dra ned på antalet cigaretter, eftersom hon ville vara slank och i bra form inför hoppet.

Reportage: Hur virar man egentligen en turban? Tidningen lät en indier vid namn Jafbir Singh visa på flera bilder.

Serie: Pelle Svanslös av Gösta Knutsson.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar.

Objektnr 602211062

Visningar 391

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

FIB 40 1958 Akkapakte, Arjeplog, Anton Ramkvist, Ubåt, Ulla Wallén

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

388 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?