Beskrivning

Hemmets veckotidning från krigsåret 1940.

Reportage: Hemmets veckotidning har besökt Holland. Det ryktas om att Nederländerna kommer att bli indraget i kriget och oron där är stor. Just nu är tusentals holländska soldater stationerade vid gränserna. Innanför befästningarna pågår dock livet som vanligt. Tidningen skildrar kulturen och vad som är så speciellt med Holland, träskorna, tulpanerna och cyklarna. Här finns cyklar parkerade överallt. Flera bilder från Holland.

Bildreportage: Allt fler minor sköljs upp på Sveriges stränder. De är livsfarliga! Tidningen visar steg för steg i bilder hur man ska gå tillväga för att oskadliggöra en mina. En expert på minor gör jobbet och han får inte darra på manschetten. Då väntar förödelse! Tidningen hyllar dessa män som med kirurgisk precision och stadig hand vågar desarmera minor i Sverige just nu!

Reportage: Hur gör egentligen Hollywoodstjärnorna för att kunna hålla sig så unga och fräscha? Nu ger kändisarna Cary Grant, Carole Lombard och Mary Pickford sina bästa tips. Bild på dem.

Reportage: Dorothy Lamour hyllas i tidningen. Hon är en strålande vacker skådespelare, men hon kan också sjunga. Hon är 25 år och kommer från New Orleans.

Serie: Micky Mus, eller Musse Pigg, av Walt Disney.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 612796033

Visningar 134

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

HV 6 1940 Holland, Nederländerna, minor, Carole Lombard, Mary Pickford

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

379 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?