Beskrivning

Tidningen Se från 1943.
Reportage: Tidningen har besökt Falebergs stuteri. Det ligger en halv mil från stationen i Vedum, mellan Herrljunga och Vänersborg. Här föder man upp ardennerhästar. Ägaren CJ Andersson är på bild och det är han som visar runt. Eleven Harald Lagrell dyker också upp på bild.

Reportage: Steg för steg håller nu Norge på att förvandlats till en delstat i Tyskland. 90 000 tyskar befinner sig i landet och nazisterna har tagit över 800 kontorslokaler i Oslo. Tyskarna har öppnat egna bibliotek, biografer och restauranger. Aftenpostens lokaler har tagits över av "Deutsche Zeitung", en tysk propagandatidning. På Dronningens gate 6 har nazisterna skapat en bordell. SE har besökt Oslo för att skildra det oerhörda som just nu händer där.

Reportage: SE har besökt Eriksdalsskolan, en folkskola. Många fattiga barn får numera möjligheten att lära sig saker samt att bli tvättade och sköta hygienen tack vare folkskolorna. På bild ser vi bl a barnet Eivor Harlén. Här får barn med tbc ligga och tillfriskna. Många fattiga barn har fel hållning när de kommer till skolan. Det åtgärdas medelst gymnastik.

Reportage: S.A.G. Swenson, eller Sven Anders Gunnar Swenson som han egentligen heter, är direktör för Wivefilm, det framgångsrika bolaget bakom filmen Pettersson och Bendel. Tidningen träffar honom. Han kedjeröker feta cigarrer medan han går runt och ger kommandon till sina sekreterare. Han bor i en ståtlig våning på Styrmansgatan i Stockholm.

Reportage: Tidningen uppmärksammar Birgitta Isander med flera bilder. Hon har vunnit en skönhetstävling och hon beskrivs som välväxt. Nu visar hon upp sig själv på flera bilder.

Reportage: Hemvärnet har vaktat kungen och slottet nu i krigstid. Tidningen porträtterar några av de hemvärnsmän som har fått detta ärofyllda uppdrag. På bild: Walter Bernius, 28. Engelbrekt Svärd. Löjtnant Stig Langman. Lagerchef Anders Storfäldt. Expeditionschef Jarl Schedin.

Reportage: Ulla Brita Althin är 18 år och ett löfte inom löpning. Nu får hon visa upp sina färdigheter i tidningen.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektsnr 629032580

Visningar 69

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 16 1943 Birgitta Isander, Harald Lagrell, Eivor Harlén, Falebergs stuteri

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

359 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?