Beskrivning

Tidningen Veckojournalen- Specialnummer om golf från 1975.

Reportage: Tidningens expert på golf, Hemming Sten skriver om Scandinavian Open som ägde rum i bokskogen utanför Malmö. Elitspelare från hela världen deltog. Och allt var en enda mans förtjänst: Sven Tumba.

Reportage: 30-åriga golfmästaren Liv Wollin intervjuas. Hon tycker att kvinnliga golfspelare missgynnas. Men proffs vill hon inte bli.

Reportage: Gunnar Lonaeus. Så heter vår nya ambassadör i Brasilien. Hans hustru är också på bild. Hon heter Ingrid Lonaeus. Nu ger han en stor intervju.

Reportage: Anne Bruse är klädskapare i Borås. Hon har 60 anställda och hon omsätter 10 miljoner per år. Nu har hon kommit på ett nytt sätt att marknadsföra sina kläder på. Med hjälp av en tv-kassett! På mässor delar hon ut ett videoband. Sedan kan bandet tas hem och när man stoppar det i en videobandspelare så får man se ett tv-program där Anne Bruse själv berättar om sina kläder! Hon är onekligen innovativ, Anne Bruse! I intervju berättar hon bland annat hur hon vill behandla sina textilarbeterskor. Visst är det skillnad mellan dem som sitter i styrelserummet och tjejerna på golvet.

Reportage: Carl Gustaf Boëthius är huvudsekreterare i den statliga utredningen om sex och samlevnad. Nu ger han en intervju om "Den svenska synden" och om porr. Hur är egentligen det svenska sexklimatet? Stämmer det att alla är fria att ge utlopp för sin sexualitet i dagens Sverige?

Reportage: Tidningen har besökt Engelsbergs bruk utanför Ängelsberg och Fagersta. Där intervjuade man överingenjör Gustaf Heurlin. Han visar runt på bruket.

Reportage: Philip von Schantz är konstnär. Nu ger han en intervju.

Reportage: Urho Kekkonen, Finlands president är 74 år. Nu har han lyckats få världsledare att samlas i Finland. Bild på när Urho Kekkonen omfamnar Leonid Brezjnev. Vilken triumf för Urho Kekkonen och Finland!

Reportage: Vilka golfbanor finns det egentligen i Skåne? Tidningen publicerar en karta över Skåne och förklarar var någonstans man kan åka och golfa.

Reportage: Per Bjurström, Carlo Derkert, Thomas Hall och Thorsten Gunnarsson är på bild i tidningen. De är samtliga tjänstemän på Nationalmuseum och nu vill de protestera emot planerna för Blasieholmen. Det ska verkligen inte bli någon trafikled över Blasieholmen, tycker de.

Artikel: Författaren Heidi von Born intervjuas.

Artikel: Konstnärsparet Ulla Kraitz och Gustav Kraitz porträtteras. De är keramiker och de bor i ett spännande hus i Fogdarp utanför Höör.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 605812789

Visningar 191

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 32 1975 Liv Wollin, Gunnar Lonaeus, Anne Bruse, Engelsbergs bruk

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

358 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?