Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Reportage: Några gymnasieungdomar har startat en förening som heter Ung front. Deras mål är att undervisningen i våra skolor ska bli mer modern. P g a namnet Ung front är det många som tror att de är kommunister, men de säger i intervjun att det inte alls stämmer. På bild ser vi initiativtagarna: Gunnar Heyman, Torsten Storck, Kerstin Asplund och Jakob Branting.

Reportage: Veckojournalen har besökt Huvudsta. Där ligger ett stort laboratorium som är mycket intressant. Det handlar om Statens bakteriologiska laboratorium. Tidningen går runt och tar bilder samt berättar om verksamheten. På bild ser vi bl a doktor Nils Lönberg.

Reportage: Evert Taube skriver själv om sina minnen från Argentina och vad Pampas har betytt för honom.

Reportage: Tidningen har träffat Hsieh Wei-lin. Han är ambassadör för Kina i Stockholm. I reportaget beskrivs hur det känns att kliva in i den exotiska ambassaden och att träffa representanten för detta enorma rike. Vi får också se hur det ser ut inne på ambassaden.

Reportage: Tidningen har träffat några kända svenskar och deras katter. På bild ser vi bl a Barbro Alving, Margareta Henningsson, Charlie Almlöf, friherrinna Gallie Åkerhielm, Irma Christensen, Ester Nordhammar som äger konditoriet Vetekatten.

Artikel: Elisabet Brunte har en spänstig kropp, skriver tidningen. Hon är nämligen stjärna inom simning. Nu är hon på bild.

Artikel: Friidrottare Lennart Strand är på bild vid ett piano. Här berättas nämligen om hans andra talang, musik.
Bild: Fru Dur Barrén är på bild. Hon har nämligen gift sig med ingenjör Jan Barrén.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 622086942

Visningar 102

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 8 1946 Gunnar Heyman, Torsten Storck, Nils Lönberg, Ester Nordhammar, Barrén

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?