Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1949.

Reportage: Idun har besökt Kiruna. Där träffar man olika Kirunabor och tar bild på dem. Bild på elever i Kiruna Ungdomsskola. Bild på Lundbohmsgården. Här skildras de unga och deras tillvaro i Kiruna.

Reportage: Idun träffar författarparet Lars Ahlin och Gunnel Ahlin. De gör det i Orsa där Gunnel Ahlins föräldrar bor. Lars Ahlin är bara 33 år, men han tänker mycket på ålderdomen. Det är svårt att åldras i 1940-talets Sverige, tycker han. Bild på hela familjen Ahlin i Orsa. Bild på deras gemensamma lilla son Per Ahlin.

Reportage: Gull Biberg-Lennig är en känd barnträdgårdslärarinna i Stockholm, gift med en tysk. Nu har hon besökt sina svärföräldrar i Frankfurt am Main och det var en förfärande syn. Här lever man bland ruiner.

Reportage: Marianne Lanthén jobbar på Socialstyrelsens skolbyrå i Stockholm. Hon jobbar som övervakare. Kriminaliteten stiger i samhället och övervakarna håller koll på kriminella element. Nu berättar Marianne Lanthén hur det är att jobba som övervakare.

Reportage: Sigrid Pohssman är fenomenal på att inreda ett hem. Hon bor i Halmstad. Nu berättar hon att 1890-talets stilideal är på väg tillbaka. Så ser det ut där Sigrid Pohssman bor.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 591176514

Visningar 218

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 3 1949 Kiruna, Per Ahlin, Marianne Lanthén, Biberg-Lennig, Sigrid Pohssman

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

388 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?