Beskrivning

Veckotidningen Femina från 1956.

Reportage: Femina har besökt Åmbergs prästgård i Sunne. Bild på prästgården utvändigt och invändigt. Där träffade man prästen Gunnar Magnusson. Det speciella med honom är att han väver! En karl och präst som väver, alltså! Prästens vävande gläder många.

Reportage: Femina har besökt Uppsala. Där pratade man med stadsarkitekt Per Olof Lefvert om hur staden ska utvecklas framöver. Man fotograferade också studentkårens ordförande Christian Sylvan. Hans hustru Monica Sylvan är mycket söt skriver tidningen. Hon är dotter till generalsekreteraren i Svenska Sjömansvårdsstyrelsen, Axel Ylander. Tidningen har också pratat med Gösta Folke som basar över Stadsteatern i Uppsala.

Reportage: Eric Helldal är rektor vid Fagareds ungdomsvårdsskola för pojkar. Fagareds ungdomshem är beläget i Lindome utanför Göteborg. Det är ett hem för missanpassade pojkar som inte kan bete sig. I reportaget beskrivs hur dessa grabbar på glid lärs hyfs och vett. Kritikerna säger att man daltar med pojkarna, men det tycker inte Eric Helldal.

Reportage: Femina har varit hemma hos arkitekten Ove Blidberg och hans hustru Inga Blidberg. De bor i Göteborg och nu visar de upp sitt hem.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu. Jag samfraktar.

Objektnr 604553082

Visningar 198

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 3 1956 Sunne, Per Olof Lefvert, Christian Sylvan, Eric Helldal, Blidberg

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

368 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?