Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1913.

Reportage: Birkagården grundades förra året i Birkastan i Stockholm. Nu har tidningen besökt denna hemgård. Initiativet till Birkagården kommer från Natanael Beskow från Djursholm, som vill att de burgna klasserna ska hjälpa Stockholms fattiga. Flera bilder från Birkagården. (Allaktivitetshuset Birkagården finns fortfarande kvar).

Reportage: Mor Sjölin kallas en kvinna som har suttit på Hötorget i Stockholm i 40 år nu och sålt små saker. De flesta stockholmare känner till henne. Nu fyller gumman Sjölin 80 år och därför uppmärksammar Idun henne med en bild och en text. Mor Sjölin är ursprungligen från Småland, något som hörs när hon pratar. Tidningen intervjuar henne om minnena från Hötorget. Hon berättar hur Hötorget har förändrats under hennes livstid och olika situationer hon har upplevt på torget.

Reportage: Herman Söderberg skriver om Fredrik Böök, den mästerlige författaren och kritikern. Han föddes söder om landsvägen mellan Ystad och Malmö.

Reportage: Helena Nyblom är författare och nu hyllas hon med en bild och en text i Idun. Helena Nyblom bor i Uppsala men hon har danskt-svenskt påbrå. Nu fyller hon 70 år!

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 600463946

Visningar 272

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 49 1913 Hötorget, Birkagården, Birkastan, Fredrik Böök, Helena Nyblom

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

384 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?