Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Omslaget: Unga kvinnorna Barbro Wehtje och Monica Smith.

Reportage: Prins Ferdinand av Liechtenstein har besökt Ystad. Staden har 12 000 invånare och en praktfull sandstrand, skriver Prins Ferdinand. Han skriver själv i Veckojournalen och beskriver sina intryck av den lilla svenska staden Ystad. Prinsen berättar vad han gjorde när han var i Ystad och vilka Ystadsbor han träffade.

Reportage: Haj Muhammed Amin al-Husseini är stormufti. Han samarbetade med Adolf Hitler under kriget. Nu lever han i exil i en lyxig våning i Paris. Stormuftin är arabernas ledare i en orolig tid. Han delar Adolf Hitlers syn på det judiska folket. Här porträtteras stormuftin och vi får se en bild på när han samtalar med Adolf Hitler.

Reportage: Rikslantbruksmötet har ägt rum på Solvalla. Tidningen rapporterar därifrån. På bild ser vi bl a professor Åke Åkerman som får ett pris av kronprinsen. På bild ser vi även människor från olika delar av Sverige som kom till Solvalla: Anni Sporre från Lustebo utanför Bjursås och Falun. Britta Barrefeldt från Västervik. Albar Olsson från Orust.

Reportage: Behovet av hemhjälp är stort i Sverige. Erland von Hofsten skriver att vi nog bör fundera på om vi inte ska importera utländska kvinnor som kan arbeta som hembiträden.

Artikel: Henriette Leidesdorff är på bild. Hon har tävlat med sin båt på Saxviken vid Mora.

Artikel: Lorentz Jönsson från Malmö är fantastisk. Han är språkgeni och svinaherde. Han kan tala 11 språk flytande. Bild på Lorentz Jönsson.

Bild: Gunnel Efvergren har gift sig med ingenjör Tage Efvergren. Nu är den vackra bruden på bild.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 621589916

Visningar 113

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 25 1946 Ystad, Stormufti, Barbro Wehtje, Anni Sporre, Britta Barrefeldt

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?