Beskrivning

Beskrivning
Flera hundra meter ner i den mörka gruvan arbetar 13-årige Tyko med att leta efter silver, som ska bekosta ”Den dansande djävulens” överdådiga fester ovan jord. Men så kommer söndagen som förändrar allt. Och som tar Tyko och vännen Julius med på en hisnande resa till nya världar.Sedan fyra års ålder har Tyko tvingats arbeta i en mörk och farlig gruva. Varje dag har han, tillsammans med andra föräldralösa pojkar, letat efter silver i gruvans smalaste och trängsta gångar. Silvret tillfaller den maktfullkomlige och excentriske härskaren av staden, hertig Mazoo, och ska bekosta hans överdådiga fester där han tvingar sina slavar att dansa för honom. Men en söndag händer något märkligt: i en dröm läser en skata upp en vers för Tyko om hans mamma. En vers som gör livet i gruvan, med den hårde förmannen, lite lättare att uthärda. Kort därpå får Tyko ett hemligt meddelande, som uppmanar honom att lämna gruvan så fort som möjligt. Han bestämmer sig för att lyda uppmaningen och i hisskorgen får han oväntat sällskap – den lille tunne Julius från gruvan följer med honom. I staden möter de ett hemligt geograf-sällskap, som berättar om existensen av tre olika världar. Tyko får också en bok och ett brev. Boken får inte öppnas före hans fjortonde födelsedag och han måste då befinna sig i den andra världen. Problemet är bara att vägen till den andra världen går via gruvan. De måste alltså ner dit igen, ner till den ursinnige förmannen… ”Den dansande djävulen” är den första delen i en oupphörligt spännande och suggestiv trilogi om Tyko och hans resa genom tre världar. En resa som utsätter honom för livsfarliga uppdrag men för honom allt närmare sanningen om sitt ursprung.

ISBN 9789163867026
Titel Den dansande djävulen
Författare Widmark, Martin
Förlag Bonnier Carlsen
Utgivningsår 2011
Omfång 153 sidor
Bandtyp Inbunden (utan skyddsomslag)
Mått 156 x 217 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt 393 g
Språk Svenska

Skick
Mycket fint begagnad skick, nära nyskick. Ytliga repor på omslaget. Inga markeringar/initialer/namnteckningar. Från rök- och djurfritt hem.

Frakt
Frakt/porto betalas av köparen. Kostnaden bestäms av fraktbolagen, de billigaste alternativen används. DB Schenker/PostNord/DHL har ansvar för frakthanteringen och skall kontaktas om problem uppstår. Samfrakt vid flera vunna auktioner är möjlig, och dess kostnad ges på begäran. Jag återanvänder till största del fraktemballage och material för att skicka objekten. Om fraktbolagen har höjt sina fraktkostnader gäller fraktbolagens senaste pris, oavsett vad som uppges ovan i beskrivningen.

Betalning
Betalningsanvisning kommer i Traderas automatiska vinnarmail (via tjänsten Traderabetalning). Förskottsbetalning inom 3 dagar vid vunnen auktion, därefter skickas varan så snart som möjligt. Behöver du mer tid? Kontakta mig.

Frågor
Frågor besvaras främst kvällar och helgtid. Gäller frågan en auktion så var snäll och ställ frågan i god tid så att jag hinner svara innan auktionens slut.

For international customers
International shipping charges are calculated automatically to your designated delivery address. Please send a message for further inquiries or questions.

Objektsnr 630392282

Visningar 21

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 16:30

Den dansande djävulen, Martin Widmark. Inbunden, 2011. Svenska.

Pris

15 kr

Chamomile

Öjersjö, Sverige

5.0

Chamomile

Verifierad

Toppsäljare

243 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?