Beskrivning

Hösnuva av Leif Panduro

Format: Pocket
Språk: Svenska
Utgiven: 1976
Sidor: 164
Förlag: Pan/Norstedts
Omslag: Leif Zetterling
ISBN: 9117516315

Hösnuva är en nästan orimligt rolig bok. Paradoxalt nog är det också en av Panduros allra allvarligaste; Panduro får läsaren att skratta sig till bitter insikt om svårartade sjukdomssymptom i samhället. Hösnuva är författarens vitalaste, frodigaste och fräckaste roman på många år.

I Hösnuva är det domaren Hans Erling Herzberg som är berättelsens epicentrum. Det är kring hans värld som allting snurrar. Och det är hans värld som slutligen störtar samman. Eller gör den det?
Redan i bokens inledning får vi möta domaren på väg att kasta sig i Öresund för att låta sig drunkna. Sedan rullas skandalen upp.

Panduro berättar med en flyhänt lätthet i sitt språk. Han målar med små medel upp dom förkrympta danska övre medelklass-själarna som röker sina cigarrcigaretter och sveper sina Red Label-groggar i sitt Arne Jacobsenmöblemang, samtidigt som dom är otrogna med grannar eller andra nära bekanta. Ofta i vad som skulle kunna kallas "korsvis befruktning".

Leif Panduro befolkar och besjälar dom designspäckade 60- och 70-talsmiljöer som idag är så populära. Vänsterprasslen, som är en till synes självklar följd av den småborgerliga och äktenskapliga ledan, bedrivs också i sann 70-talsanda fullkomligt öppet.

Skick
Fint lässkick men något slitet omslag. Namnad på inlagan första blad

Betalning
Betalning ska ske inom 3 dagar efter avslutad auktion. Om du behöver invänta lön, barnbidrag, pension m.m. så hör gärna av dig.

Frakt
Se gärna mina andra auktioner, jag samfraktar gärna. Vid fler vunna auktioner skriv till mig så väger jag alla varor och ser vad frakten blir innan betalning.

Leverans
Packas noga och skickas spårbart. Ansvarar ej för postens slarv. Varan skickas inom 3 arbetsdagar efter betalning. Erbjuder avhämtning om du vill slippa fraktkostnad.

Objektsnr 630368996

Visningar 21

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 11:30

Hösnuva av Leif Panduro

Pris

50 kr

Tillvarataga

Vällingby, Sverige

5.0

Tillvarataga

Verifierad

Toppsäljare

250 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?