Beskrivning

Info
ISBN 9137084119
Titel Hjältarna på berget Liang
Översättare Malmqvist, Göran
Förlag Bokförlaget Forum
Utgivningsår 1984
Bandtyp Inbunden
Vikt 645 g
Språk Svenska

Baksidetext
Song Jiang betraktade hövdingarna som samlats i Trohetens och Rättrådighetens sal och fann att de räknade ett hundra och åtta man. Den tjugoandra och den tjugotredje dagen i den fjärde månaden i det andra året av Den utbredda harmonins era hölls det stora rådslaget i lägret på berget Liang. Då svor alla hövdingarna en ed och lovade högtidligen Himlen att de alla skulle leva i endräkt, leva och dö tillsammans, städse bistå varandra och stödja lägrets högsta ledare, på det att de måtte uppfylla Himlens önskan. Hur detta fick till och vad som mera hände berättas i femtioandra t.o.m sjuttionde omgången av Berättelser från träskmarkerna.

Berättelser från träskmarkerna är den stora klassiska kinesiska äventyrsromanen, sedan århundraden alla kinesers stora läsupplevelse. När Mao Zedong lämnade sin hemby var den en av de få ägodelar han hade med sig. Den fjärde och avslutande delen - Hjältarna från berget Liang, är illustrerad med 19 träsnitt från 1610.

Extra information
Berättelser från träskmarkerna är en kinesisk rövarroman med muntligt ursprung som nedtecknades första gången under Yuandynastin på 1300-talet. Verket, som finns tillgängligt i många olika versioner, brukar tillskrivas Shi Nai'an och räknas till De fyra stora talspråksromanerna.

Berättelser från träskmarkerna har haft en stor påverkan på både kinesisk och östasiatisk litteratur inte minst på Wuxia-genren som är ett slags hjältesagor. Romanens rebelliska riddarideal har ofta tjänat som inspirationskälla för kinesiska revolutionärer i olika epoker.

Seriens delar
Berättelser från träskmarkerna. Del 1, Den törstige munken och hans dryckesbröder.
Berättelser från träskmarkerna. Del 2, Tigerdödaren Wu Song och hans vapenbröder.
Berättelser från träskmarkerna. Del 3, Den svarta virvelvinden och hans kumpaner.
Berättelser från träskmarkerna. Del 4, Hjältarna på berget Liang.

Skick
Mycket fint skick inuti, nära nyskick förutom en lätt gulnad av sidorna pga bokens ålder. I närmast oläst skick. Pärmen och utsidan är i mycket fint skick, med ytliga stöt-skador. Skyddsomslag saknas. Inga markeringar/initialer/namnteckningar. Det kan dock förekomma defekter som jag inte har noterat men försöker mitt bästa som privatperson. Från rök- och djurfritt hem.

Frakt
Passa på och handla innan PostNord höjer priset på sin frakt under januari 2024!

Frakt/porto betalas av köparen. Kostnaden bestäms av fraktbolagen, de billigaste alternativen används. DB Schenker/PostNord/DHL har ansvar för frakthanteringen och skall kontaktas om problem uppstår. Samfrakt vid flera vunna auktioner är möjlig, och dess kostnad ges på begäran. Jag återanvänder till största del fraktemballage och material för att skicka objekten. Om fraktbolagen har höjt sina fraktkostnader gäller fraktbolagens senaste pris, oavsett vad som uppges ovan i beskrivningen.

Betalning
Betalningsanvisning kommer i Traderas automatiska vinnarmail (via tjänsten Traderabetalning). Förskottsbetalning inom 3 dagar vid vunnen auktion, därefter skickas varan så snart som möjligt. Behöver du mer tid? Kontakta mig.

Frågor
Frågor besvaras främst kvällar och helgtid. Gäller frågan en auktion så var snäll och ställ frågan i god tid så att jag hinner svara innan auktionens slut.

For international customers
International shipping charges are calculated automatically to your designated delivery address. Please send a message for further inquiries or questions.

Objektsnr 630391594

Visningar 22

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 16:22

Hjältarna på berget Liang, Del 4, Göran Malmqvist, 1984. Svenska.

Pris

20 kr

Chamomile

Öjersjö, Sverige

5.0

Chamomile

Verifierad

Toppsäljare

243 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?