Beskrivning

Tidningen Husmodern från 1930.

Reportage: Husmodern porträtterar Ivar Krueger. Han har gjort sig en förmögenhet och är en av våra mest berömda personer. Bild på Ivar Kruegers bostad på Villagatan 13, där Krueger bor i de två översta våningarna. Bild även på Ivar Kruegers sommarställe, "Lilla Skuggan" vid stranden av Lilla Värtan. Ivar Krueger är numera så rik att hans handlade i aktier kan påverka hela Stockholmsbörsen, skriver Husmodern (två år efter att det här reportaget skrevs tog Ivar Krueger självmord och Kruegerkraschen inleddes).

Reportage: Dr Theodor Ollén har avlidit i tyfus under en resa i Mongoliet. Nu berättas vad som egentligen hände.

Reportage: En epidemi av vägglöss sprider sig i Stockholm just nu. De allra flesta har nu vägglöss. Professor Ivar Trägårdh har uppfunnit ett nytt medel mot vägglöss. Husmodern skriver om hur man ska förhålla sig till vägglössen och vad man kan göra. Vägglusen sticker människor när de sover.

Reportage: Assarina Johansson fyller 75 år i år. Hon föddes i Häljalt i Röke socken utanför Perstorp 1855. Det var fattigt och ibland kom stora flockar med vargar och strök förbi bostaden. Nu berättas om Assarina Johanssons liv. Hon har uppfostrat många barn och hon är en förebild för den svenska allmogekvinnan, skriver Husmodern. Bilder på Assarina Johansson och hennes familj.

Reportage: Anna Nordenström-Law har bott i USA. Nu har hon kommit hem till Sverige igen och nu skriver hon om hur relationerna är mellan män och kvinnor i Amerika, och hur det skiljer sig åt jämfört med i Sverige.

Bild: Greve Nils Bielke är ett litet barn. Nu är detta barn på bild i tidningen. Han är son till greve Claes Bielke.

Annons: Helsida: Nyborgs Yllefabrik i Norrköping.

Annons: Helsida: Sun-Maid russin.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 633650300

Visningar 50

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Husmodern 10 1930 Ivar Krueger, Theodor Ollén, Assarina Johansson

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

396 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också