Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1944.

Reportage: Professor Einar Gjerstad har besökt Grekland. Situationen är mycket svår här och människor lider nöd nu under kriget. USA försöker stötta landet genom att frakta dit livsmedel.

Reportage: Tidningen har besökt blodgivarcentralen i Stockholm. Här lämnas det flera liter blod, varje dag! På bild ser vi hur Ester Hellberg lämnar blod. Här berättas hur blodgivande går till.

Artikel: USA har skapat ett nytt fordon som kallas för Jeep. Det är mycket mångsidigt och det gör just nu succé i kriget. Tidningen tittar närmare på det nya fordonet Jeep.

Bild: Mimi Vorin har gift sig med Ernst Albin Nilsson i Västra Skrävlinge.

Bild: Nu är det bevisat att även pojkar kan lära sig hushållssysslor! På bild ser vi de manliga eleverna Rolf Haglöf och Uno Lindberg från Torsång i Borlänge lära sig hur man lagar mat. De undervisas av skolkökslärarinnan i Borlänge, Karin Jakobsén.

Bild: Måns Dalsjö. Så heter den nya sekreteraren i Nykterhetsvännernas landsförbund. Han är nu på bild i tidningen och han presenteras.

Bild: Från Djurmo utanför Gagnef i Dalarna kommer Britt Löfgren. Hon presenteras på bild i tidningen.

Bild: Einar Odhner är rektor i Fellingsbro utanför Lindesberg. Nu hyllas han med en bild i tidningen. Han fyller nämligen 60 år.

Bild: Tidningen publicerar en bild från centrala Arvika. Det är en vacker och mycket pittoresk liten stad! På bilden ser vi de trädgårdsanläggningar som har skapats här, för att försköna staden.

Bild: Mellan Stockholm och Enköping i Kungsängen ligger Villa Skoga. Det är den svenska baptistungdomens hem. Tidningen publicerar en bild på denna plats.

Bild: Skalden Albert Ulrik Bååth vilar på Östra kyrkogården i Göteborg. Nu har hans vänner och anhöriga rest ett vackert monument efter honom. Tidningen visar denna på bild.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 615471516

Visningar 142

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 21 1944 Måns Dalsjö, Jeep, Grekland, Einar Gjerstad, Mimi Vorin

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

386 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?