Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1944.

Reportage: Tidningen har träffat en flykting från Nordnorge. Flyktingen berättar för tidningen om situationen just nu i norra Norge. Tyskar och Ryssar kämpar om området, som är mycket vackert. Bild på Ulfsfjord nära Tromsö.

Reportage: Världsberömde buktalaren Edgar Bergen, med rötterna i Hässleholm, är en av de högst betalda underhållarna i USA just nu. Nu tilldelas han Vasaordern!

Reportage: Calle Sven, eller Carl Svensson som han egentligen heter, är en fenomenal idrottare. Han introducerade boxningen i Sverige och blev senare världsberömd. Calle Sven är världens starkaste man! Tidningen visar bilder från hans karriär och berättar om hans liv.

Reportage: Mängder av danska flyktingar har tagit sig över till Helsingborg för att söka skydd. Dessa danska patrioter har tagits emot väl i Helsingborg, efter flykten från tyskarna.. Tidningen beskriver situationen.

Artikel: Att Hitler har mördat judar råder det inget tvivel om. Frågan är bara hur många? Reaktionerna mot de största judeförföljelserna någonsin har varit ganska svag. Tidningen tror att det beror på att folk är trötta på alla dystra nyheter i och med kriget att de inte orkar reagera. Nu drömmer allt fler judar om Palestina. Sionismen är starkare än på mycket länge. Nu hoppas man att araberna ska vilja lämna ifrån sig land i Palestina och i stället välkomnas i Saudiarabien. Tidningen berättar om drömmen om Israel

Artikel: Orten Mjällom utanför Kramfors växer så att det knakar! Flera industrier har växt fram här och framtiden ser ljus ut! Tidningen publicerar en flygbild över Mjällom.

Artikel: Daniel Bokange är en svart afrikan som har underhållit baptistförsamlingen i Hällefors. Nu är han på bild i tidningen.

Bild: Ingenjör Vincent Dahlgren i Karlskrona har kommit på en ny uppfinning! På bild ser vi den. Det är ett bastuskåp, alltså en bastu i miniformat. På bild ser vi hur en kvinna har stängt in sig i det lilla skåpet för att njuta av ett bastubad.

Bild: Vid Gudinge fiskeläge i Hållnäs har nya bodar uppförts. Tidningen visar en bild på dessa nya bodar och berättar hur de kom till.

Bild: Bo Mothander och Britta Råhlén är konståkare. Nu hyllas de med en bild i tidningen.

Bild: Tora Amylong är lärare för framtida, kvinnliga gymnastikdirektörer. Tidningen publicerar en stor ild där vi ser Tora Amylong undervisa flickor.

Bild: Författaren Olof Thunman är död. Tidningen publicerar en bild på honom och berättar om hans insatser.

Bild: Delsbostintan, eller Ida Gawell-Blumenthal som hon egentligen heter, hyllas med en bild i tidningen. Hon fyller nämligen 75 år!

Bild: Nils Mellberg från Töva nära Selånger och Sundsvall hyllas med en bild i tidningen. Här beskrivs varför Nils Mellberg är en förebild för andra män. Nils Mellberg är 26 år.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 615367999

Visningar 169

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 45 1944 Tora Amylong, Bo Mothander, Calle Sven, Israel, Norge

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

388 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?