Beskrivning

Veckotidningen Femina från 1951.

Fin annons för Mölnlycke Väfveri på baksidan.

Reportage: Direktör Alvin Olsson har ett underbart sommarhem på en strandtomt mellan Helsingör och Köpenhamn. Han åker dit med familjen, till andra sidan sundet när vädret är fint och han är ledig. Från början var det en sorglig liten byggnad på tomten, men Alvin Olsson har rustat upp den och gjort den riktigt ståndsmässig! Nu får vi se hur huset ser ut, invändigt och utvändigt.

Reportage: Hur är det egentligen att jobba som bibliotekarie? Femina tog reda på det genom att intervjua Margareta Malmbacken. Hon är bibliotekarie. Nu berättar hon hur en vardag för en bibliotekarie ser ut. Det är mycket som behöver göras!

Krönika: Författaren Monika Brillioth skriver om män och kvinnor och deras förhållande till varandra. Hon skriver av egen erfarenhet. På samma sätt som det är kvinnans uppgift att hålla ordning på hemmet och mannens kläder, så måste även mannen ha tydliga uppgifter i hemmet. Det är t ex mannens uppgift att byta proppar eller laga saker. Om inte mannen har manliga uppgifter därhemma så riskerar han att kopplas bort känslomässigt från hemmet, familjen och hustrun.

Artikel: Hulda Andersson heter en konstnär i Stockholm som nu börjar bli berömd. Hon gör plastellinafigurer. Bild på Hulda Andersson.

Samt: Mode, relationer, livsstil.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 585459952

Visningar 309

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 19 1951 Margareta Malmbacken, Bibliotekarie, Monika Brilioth, Mölnlycke

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

393 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också