Beskrivning

Tidningen Femina från 1955.

Reportage: Femina har besökt Värnamo för att göra ett reportage om ett världsberömt hus där, i närheten av Apladalen. Det handlar om ett hus tillverkat i glas. Mycket talar för att framtidens hus kommer att vara byggda på det här sättet, i glas. Än så länge är dock glashuset i Värnamo unikt i sitt slag. Bakom designen står arkitekten Bruno Mathsson. Han driver den närbelägna möbelfabriken där man kan köpa möbler formgivna av honom. Femina visar bilder på det fantastiska huset. I det ser vi Bruno Mathsson sitta i en av sina kända fåtöljer.

Reportage: Femina anordnar en tävling där världens mest bedårande och söta barn ska koras. På bilderna ser vi kandidaterna. De är: Monica Larsson, två år från Falun. Anders Östh, två år från Enskede. Britt-Marie Emilson, två och ett halvt år från Jönköping. Anita Blom, två år från Bromma. Ulla Anghem, två år från Falkenberg. Aina Lena Österberg, tre år från Vännäs. Ann-Louise Bodsgård, ett och ett halvt år från Bodafors. Tony Näsman från Vasa i Finland.

Reportage: Femina har varit hemma hos kamrer Gunnar Dahlfors och hans fru Carin Dahlfors. De bor i en vacker tvåplansvåning i Sundbyberg. Nu får vi se hur bostaden ser ut.

Reportage: Tidningen har också varit hemma hos arkitekten Tore Darelius i Vällingby. Så ser det ut där han bor.

Reportage: Man gör också ett besök hemma hos arkitekten Hans Trygg. Så ser hans bostad i Solna ut.

Reportage: Anna Larsson är något så ovanligt som en kvinnlig arkitekt! Femina har träffat Anna Larsson. Hon håller till på ett arkitektkontor på Nybrogatan i Stockholm. Dottern på bild heter Tora Larsson.

Artikel: Ingeborg Persson bor i Klinten utanför Stockholm. Nu hyllas hon i tidningen. Hennes son lider av en svår muskelsjukdom och hon tar osjälviskt hand om honom.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektnr 621952329

Visningar 234

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 13 1955 Bruno Mathsson, Värnamo, Ulla Anghem, Ann-Louise Bodsgård

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

375 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?