Beskrivning

Tidningen Femina från 1955.

Reportage: Femina har fått komma hem till Tage Starck och Maj Starck. De är båda konstnärer och de bor i en nybyggd villa vid Edsviken i trakterna av Stocksund och Danderyd. På flera färgbilder får vi nu se hur de har valt att inreda sin toppmoderna bostad.

Reportage: Femina har besökt Huskvarna. Mitt i det idylliska Huskvarna finns en liten butik som heter "Den lilla boden". Bild på den. I butiken träffar man ägaren, Ann-Mari Dahlborn. Bilder även på henne. Hon kommer ursprungligen från Dalarna men hon har flyttat ned till Huskvarna och öppnat affären. Butiken ligger på Drottninggatan och de två andra som driver den heter Märta Axmacher och Xenia Claesson. Inuti butiken sitter Thorild Knutsson och skapar vackra föremål. Vi ser honom på bild. Här berättas om vem Thorild Knutsson är och hans bakgrund.

Reportage: Det har varit internationell bostadsutställning i Helsingborg, H 55. Här visades morgondagens heminredning upp. Moderna, smarta lösningar för ditt hem!

Reportage: Hur ska ett modernt kök inredas? Åke Hassbjer guidar läsarna och på bilderna ser vi hur ett kök ska vara inrättat nu på 1950-talet. Eftersom hemhjälp har blivit så dyrt nu för tiden ställs högre krav på husmoderns arbetsplats - köke, om hon ska klara av att göra allt själv.

Reportage: Femina har besökt Venedig. Det här är en fullkomligt unik stad. Här är resereportaget.
Artikel: Augusta Wadlund bor i Mockfjärd. Nu hyllas hon med en bild och en text i Femina. Augusta Wadlund har vårdat sin sjuke son i 34 långa år nu. Den uppoffring detta innebär är svårt för oss andra att ta in. Augusta Wadlund lyfts fram som ett föredöme för andra kvinnor.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektnr 632930364

Visningar 51

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 31 1955 Tage Starck, Ann-Mari Dahlborn, Augusta Wadlund, Thorild Knutsson

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

383 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?