Beskrivning

Tillverkad av tyska Heraeus Group, vilket är ett av de största familjeägda företagen i Tyskland. På grund av hur långt deras kunskaper sträcker sig, är det en hallstämpel för unik kvalité, garanterad renhet på minst 99,9% samt hög likviditet.

Genom att äga denna silvertacka, har du inte bara en värdefull ädelmetall tillverkad av tysk ingenjörsexpertis, utan också en alternativ hårdvaluta som har en obetingad garanti att vara internationellt accepterad av såväl ädelmetallsförsäljare som finansiella institutioner och investerare.

Anledningar till att investera:
  • Heraeus 1 kg .999 finsilvertackas värde följer silverpriset. Värdet på Heraeus silvertackor bestäms främst av deras finsilverinnehåll som är kopplat till det rådande silverpriset.
  • Priset på Heraeus 1 kg .999 finsilvertackor kommer att öka med inflationen. Silver har genom historien visat sig vara en utmärkt tillgång i tider av hög inflation, värderas snabbare och högre än de flesta andra investeringar!
  • Heraeus 1 kg .999 finsilvertackor har garanterad renhet. Heraeus tillverknings- och raffineringsprocesser övervakas av LBMA (London Bullion Market Association), vilket garanterar den strikta kvalitets- och renhetsstandarden för Heraeus silvertackor.
  • Heraeus 1 kg silvertackor är i .999 rent silver. Heraeus silvertackor är ett utmärkt sätt att få denna värdefulla vita metall i dina händer.
  • Heraeus 1 kg .999 finsilvertackor är mycket likvida och erkända. Heraeus är ett av världens äldsta ädelmetallraffinaderier och tillverkar sina guld- och silvertackor på tre kontinenter, vilket gör dess ädelmetallprodukter till ett känt namn på den globala ädelmetallmarknaden.
  • Heraeus 1 kg .999 finsilvertackor är mycket populära bland investerare. Heraeus 1 kilogram silvertackor är Tysklands mest kända ädelmetallstackor i detta format.

Historia
Processen till att tillverka en gjuten silvertacka på 1000 gram börjar med att hetta upp silvermaterial i en ugn tills det blir en smält uppslamning. Under uppvärmningsprocessen blir alla oönskade föroreningar borttagna tills endast smält silver av högrenhet är kvar, oftast omkring 99,9%. Det raffinerade silvret kyls och omvandlas antingen till silvergranuler eller små silverbitar. Endera av dessa former vägs och justeras i enlighet med den erforderliga vikten av den önskade gjutna silvertackan och placeras därefter i en järngjutform. Formen sätts i en ugn som smälter de små bitarna av silver inuti gjutformen. Efter att silvret har smält, kyls formarna och metallen stelnar inuti. Resultatet är en gjuten tacka. Dessa nyligen gjutna silvertacka inspekteras och vägs. De som passerar testet är rengjorda och införda i en hydraulisk tryck som använder de nödvändiga markeringarna på den övre sidan av den gjutna silvertackan. Investerare måste ta hänsyn till att i motsats till präglade tackor som är skapade av likformiga silverpaneler och har jämna ytor är ytan på en gjuten tacka ibland grov och ojämn. Detta gör dem till ett perfekt val för de som gillar att "känna" på deras silvertackor eftersom att återförsäljningsvärdet inte påverkas av små repor eller märken.

Framsida

Längst upp på 1000grams-silvertackan finns texten “Heraeus”, “Feinsilber” (översättning “Finsilver”) samt “999,9”, vilket innebär 99,99% rent silver. I mitten av tackan finner vi företagets officiella stämpel med omgivande text “HERAEUS EDELMETALLE HANAU”. Längst ner på tackan står dess vikt samt dess certifikatnummer.

Baksida
Baksidan på Heraeus 1kg-silvertackan är polerad och glansig.

Förpackning
Tackan kommer ej förseglad i någon typ av förpackning, vilket gör det till pricken över i:et när det kommer till fysisk investering.

Äkthetscertifikat
Silvertackan på 1000 gram kommer utan certifikat. Den välkända Heraeusstämpeln, vilken är presenterad på tackan, tjänar som ett certifikat i sig. Den officiella stämpeln är igenkänd världen över och kommer garantera tackans äkthet hos metallhandlare och finansiella institut.

Objektnr 633746980

Visningar 240

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 19:50

1 kg Heraeus silvertacka

Utropspris

|0 Bud

14 700 kr

Auktionen avslutades utan bud

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också