Beskrivelse

Oversat af

Eternellen är tillbaka! Vi som var med på 80-talet minns detta med skräckblandad förtjusning. Nu har en ny generation florister tagit till sig de torkade växterna på ett helt nytt sätt.

Jätteternellen är en lättodlad sommarblomma som är fin att odla helt utan tankar på torkning. Stora blommor i rikt varierade karamellfärger: rött, gult, orange, vitt och rosa växer tätt i rabatt och kruka. Passar med sina långa stabila stjälkar utmärkt till snittblomma. För torkning skördas blomman precis när den har slagit ut. Höjd: 70 centimeter.

Förodla inomhus i såjord april-maj. Fröna ska bara täckas med ett ytterst tunt lager jord. Täck sådden med klar gladpack, som du gjort luftningshål i. Plantera ut, efter avhärdning, när risken för frost är över. Kan även sås direkt på växtstället i maj-juni. Ta bort vissna blommor regelbundet så blommar plantorna längre.

Påsen innehåller cirka 500-600 frön. (0,5g).

Grobarhet i laboratorietest: 92%.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar.

Varenr. 605683565

Visninger 691

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Eternell jätteeternell 'Mix, stora blommor, stabila stjälkar. Många frön!

Pris

17 SEK

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Virksomhed

Topsælger

2 719 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?