Beskrivelse

Oversat af

Söt peperoni Poupila
Poupila är en av de minsta paprikasorterna och är därför idealisk för krukodling. Den odlas inte bara för sin söta, välsmakande frukt, utan också för sitt attraktiva utseende. Det ser väldigt fint ut under fruktperioden, när en liten buske är täckt med små frukter i olika färger. De små spetsigt formade paprikor, eller "Peperoni" som de kallas i Italien blir ca. 5 - 6 cm långa, växer spetsigt uppåt och mognar från ljusgul via orange till ljusröd. Växthöjd 25-30 cm. Högt prydnadsvärde. Utmärkt för krukodling.

Odling: Så fröerna i fuktig såjord eller torvbriketter och ställ varmt, 25-30 grader. Håll jorden fuktig men inte blöt. Använd gärna miniväxthus för behålla en fuktig miljö, en bit plastfolie eller plastpåse med hål i fungerar också. När plantorna växt till sig något och fått sitt andra bladpar sänks temperaturen till ca 20 grader och de flyttas ut från miniväxthuset. Trivs i soligt fönster, eller i växthus eller utomhus på soligt och skyddat läge.

Obs! Alla fröer packas i zip påsar som också innehåller bild och såbeskrivning på respektive växt.
Besök gärna mina övriga auktioner/butik. Jag sampackar alltid och har EN fraktavgift oavsett hur många fröpåsar du köper. Du får dessutom en extra fröpåse i bonus om du köper 5 st. och två om du köper 10 st. osv som går i samma tema som dina köp.

Varenr. 580665855

Visninger 825

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Söt peperoni Poupila/paprika, krukväxt, höjd 25-30 cm, ettårig, 6 frön

Pris

15 SEK

Stenros

Flen, Sverige

5.0

Stenros

Verificeret

Topsælger

3 746 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?