Beskrivelse

Oversat af

Röddblommande rosenböna med enorm livskraft. Rankorna kan bli över tre meter långa och täcker snabbt in ett staket eller en pergola. De vita fröna är mycket stora, tusen frön väger mer än ett kilo.

Så utomhus på friland när jorden är ordentligt uppvärmd i maj-juni. Blötlägg gärna fröna ett dygn före sådd i ljummet vatten. Sådjup 6-8 centimeter.

Jordemperaturen ska vara minst 15 grader för att fröna ska gro, senare är de inte lika köldkänsliga. Det går också att förodla inomhus i 25 grader och sedan vänja de små plantorna stegvis vid uteklimatet. Använd gärna fiberduk för att skydda plantorna när de är små. Plantera några plantor tillsammans mot en spaljé eller kon så att de har något att klättra på.

Påsen innehåller 7-30 frön (15g).

Grobarhet i laboratorietest: 86%.

Fröna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker i allmänhet. för upp till tio fröpåsar. Påsar med frön till bönor väger oftast mer än andra fröer. Därför kan portot bli något högre än vanligt.

Påsen med de här fröna väger lite mer än vanligt. Därför kan portot bli lite högre än normalt.

Varenr. 566403499

Visninger 646

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Rosenböna ’Piekny Jas’ rödblommande med välmatade baljor!

Pris

29 SEK

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Virksomhed

Topsælger

2 718 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?