Beskrivelse

Oversat af

Ätlig bladgrönsak och dekorativ krukväxt i samma planta!

Malabarspenat går bra att odla ute på ett skyddat ställe, men fungerar lika bra som krukväxt. De köttiga, krispiga bladen passar i pajer, stuvningar och wok. Även unga stjälkar och toppskott kan användas. Bladen är rika på vitamin A och C samt järn och kalcium.

Malabarspenat kan sås under hela sommarhalvåret. Den tar lite tid på sig att titta upp ur jorden, men sedan slingrar den iväg och kan bli över två meter hög i varmt och soligt läge.

Blötlägg först fröna i ljummet vatten ett dygn. Förodla inomhus i såjord. Sådjup: 2 centimeter. Täck sådden med gladpack som du gjort luftningshål i. Utplantera i krukor eller i växthus , efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Behöver stöd eller uppbindning.
Påsen innehåller cirka 15 frön (0,5g).

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten.

Bilden på fröpåsen är tyvärr något missvisande. Den visar den grönstammiga varianten som ger vita blommor och inte den rödstjälkiga sorten ’Rubra’, men leverantören intygar att fröna i påsen trots detta är till ’Rubra’.

Malabarspenat ’Rubra’ kan ses på mina egna bilder i annonsen.

Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till 10 fröpåsar. Påsen med dessa frön väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Varenr. 524015524

Visninger 1 728

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Malabarspenat ´Basella Rubra´ Dekorativ och ätlig!

Pris

22 SEK

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Virksomhed

Topsælger

2 759 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide