Beskrivelse

Oversat af

I bra skick utan repor. Kommer med UV-filter, objektivlock, samt förvaringspåse.

Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D är ett annat populärt objektiv från Nikon och tillhör en äldre generation än AF-S Nikkor 50mm f/1.8G. Det är känt för sin utmärkta bildkvalitet och prisvärdhet, vilket gör det till ett favoritalternativ för många fotografer som föredrar att använda optik med fast brännvidd.

Tekniska Specifikationer

  • Brännvidd: 50mm, vilket erbjuder en naturlig perspektivbild som liknar det mänskliga ögat, särskilt på kameror med fullformatsensor.
  • Bländare: Maximal bländare på f/1.8 gör det möjligt att fotografera i svaga ljusförhållanden och ger också en vacker kontroll av skärpedjupet för att skapa suddig bakgrund eller bokeh.
  • Optisk Design: Objektivet innehåller inte de nyare optiska förbättringarna som asfäriska element, vilket är mer vanligt i nyare modeller som AF-S-objektiv, men det levererar ändå skarpa och rena bilder.
  • Autofokus: Till skillnad från AF-S-modeller använder detta objektiv en traditionell autofokusteknik som kräver en kamera med inbyggd autofokusmotor för att autofokusfunktionen ska fungera. Det betyder att vissa nyare Nikon DSLR-kameror utan en inbyggd motor endast kan använda objektivet i manuellt fokusläge.

Användningsområden

  • Porträtt och generell fotografering: Dess 50mm brännvidd och stora bländare gör det utmärkt för porträtt och generell fotografering, där ett naturligt perspektiv och möjligheten att arbeta i svagt ljus är önskvärda.
  • Lågljusmiljöer: Objektivets ljusstyrka är idealisk för situationer med låg belysning, där det är viktigt att kunna fortsätta fotografera utan att behöva öka ISO-inställningarna för mycket.
  • Film och video: Även om det saknar den tysta autofokusmotorn som finns i AF-S-modeller, kan dess förmåga att producera en filmisk skärpedjupseffekt och dess fasta brännvidd göra det till ett användbart verktyg för grundläggande videoarbete.

Sammanfattning

Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D är ett pålitligt och ekonomiskt objektiv som erbjuder stor bildkvalitet i ett kompakt och lätt format. Även om det saknar vissa moderna funktioner som en inbyggd autofokusmotor eller optiska förbättringar som asfäriska element, fortsätter det att vara ett populärt val för Nikon-fotografer tack vare sin optiska prestanda och tillgänglighet.

Varenr. 631553707

Visninger 153

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Søn. 5 maj 19:59

Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D

Slutpris

|

602 SEK

Auktionen er afsluttet

trojalina vandt auktionen

tedyw

Malmö, Sverige

5.0

Verificeret

38 anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra samme kategori

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?