Beskrivelse

Oversat af

Denna makalösa Oysterdate är den varan som har lyft fram de nya modellerna av Oyster-serien. Med en lätt champagne-färgad tavla, solbrända timmarkörer och en ljuvligt röd/brunt läderband är det verkligen något att bära med stolthet.

Denna antika Rolex drivs manuellt, vilket innebär att bäraren får skonsamt skruva på kronan varje eller varannan dag för att klockan ska fungera. Detta är något som föredrar hos klockan-fantaster, och fler saknar denna klassiska funktion på nyare klockor. Det får du och klockan i kontakt, och du behöver ta hand om den för klockan ska visa tiden. I urverket sitter en 1225 baskaliber.

Klockans dimensioner är 31mm i bredd, som därav anses som en ”Boys’ Watch” - något man bar i dem Brittiska skolorna som ung, eller en simpel unisex klocka. Den har en tjocklek på 11.3mm. Urtavlan erbjuder index som timmarkörer, och en datums-funktion till höger. Kronan har även en så kallad ”Screw Down” funktion. Läderbandet är i genuint läder och passar på leder upp till ca 21-22cm. Det är utbytt och inte original. Boettens material är stål, rostfritt.

Liknande varor, endast huvudet på klockan, säljes på Chrono24 från 22.000 i liknande skick.

Varenr. 631245525

Visninger 2 791

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Tors. 2 maj 14:32

Rolex Oysterdate Precision 6466 UTROP 1KR

Slutpris

|

14 500 SEK

Auktionen er afsluttet

foggel vandt auktionen

Mere fra sælgeren

Mere fra samme kategori

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?