Beskrivelse

Oversat af

Danske filosofen Holberg reflekterar

Titel:
Lud. Holbergs Epistler, befattende Adskillige historiske, politiske, metaphysiske, moralske, philosophiske, item skiemtsamme Materier. Del 2-5 (av 5)

Innehåll:
Böckerna skrevs under författarens sista levnadsår och är en klok gammal mans mästerliga reflexioner över allt mellan himmel och jord, inget är för högt och inget för lågt. De innehåller exempelvis tankar om astronomi, pedagogik, metafysik, filosofi, historieskrivning, matlagning. spöken, häxor, och förhållandet mellan alkohol och sex. Men även karaktäriseringar av historiska personligheter som Cesar och Cromwell. De är skrivna i brevform vilket ger dem en lättillgänglig ton som löpande rapporter från författarens liv och läsning.

Författare:
Ludvig Holberg (1684-1754) Författare, historiker, filosof och dramatiker med världsrykte. Ett danskt snille född i Norge. Anses vara grundaren till den moderna danska och norska litteraturen. Han är mest känd för sina teaterkomedier. En mästare på politisk satir. Fotvandrade över hela Europa.

Utgiven:
Köpenhamn 1754 (del 5), 1758 (del 2) och 1765 (del 3 och 4). Del 2, 3 och 4 i senare upplagor och del 5 i första upplagan. Första upplagan utkom 1748-1754.

Format:
16 x 10 cm. 8:o

Sidor:
4 delar i 4 band. Del 1 saknas

Del 2: 440 s. Endast med smutstitelblad

Del 3: (2 s.) + 480 s. Med deltitelblad

Del 4: 520 s. Endast med smutstitelblad

Del 5: (20 s.) + 224 + 162 s. Med deltitelblad

Band:
Samtida halvfranska band med upphöjda bind. Ryggetiketter med titlar och bandnummer i guld. Stänkmarmorerade pärmar och röda snitt. Äldre numrering i bläck på insidan av de främre pärmarna. Namnteckningar på titelbladen

Skick:
Banden i bra skick med lättare slitage och ett par maskhål. Ett titelblad med fläckar. Inlagorna i bra skick med någon enstaka fläck
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

För att se mina övriga auktioner klicka på mitt alias - Bookman - i högra marginalen

- Om något inte stämmer så hör av dig. Vi föredrar förstås nöjda köpare framför negativa omdömen.
Du har två veckors ångerrätt och får pengarna tillbaka om du ångrar köpet, inklusive frakt.

- Enhetsporto 35 kr oavsett hur mycket du köper. Du betalar aldrig mer än 35 kr. Alla försändelser är spårbara. Det går bra att avvakta med frakten om du är intresserad av kommande auktioner.

- International customers pay full shipping cost, which will be provided upon sale. Please inquire in advance for quote

Varenr. 630771807

Visninger 406

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Søn. 28 apr. 19:26

1754. Mästerliga Reflexioner

Slutpris

|

421 SEK

Auktionen er afsluttet

Exura vandt auktionen

bookman

Stockholm, Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

757 anmeldelser

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?