Beskrivelse

Oversat af

FRÅN SYDÖSTRA MEXICOS UNDERJORDISKA BERG

av Subcomandante Marcos

Manifest Kulturproduktion 2002.

Häftad i mycket gott skick, mindre bruksspår.

Subcomandante Marcos är i Sverige mest känd för att Stina intervjuat honom i TV. Några av hans texter har också publicerats i Dagens Nyheter. Manifest presenterar nu ett brett urval av hans texter alltifrån upprorets start 1 januari 1994 till brev till nye presidenten Fox.

Är Marcos upprorsledare eller författare, militär eller pacifist, traditionalist eller postmodernist? Tja, vi vet inte ens vad han heter. Bara att han har stor näsa, det bekräftas av foton, och lika stor självironi, det framgår av hans texter.

Dessa texter gäckar varje etikett eller genrebeskrivning. Hans blandning av ömsinta reportage från indianbyarna, skarpa analyser av globaliseringen, poetiska sagor och sprudlande humor liknar inget annat. Vad som alltid framstår klart och tydligt är att Marcos är demokrat, att zapatisterna strävar efter fred och försoning, jämlikhet och, inte minst, jämställdhet.

Boken innehåller även en fyllig essä om Chiapas och zapatisterna av Erik Gustafsson, som också översatt Marcos texter från spanska.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Varenr. 628587724

Visninger 48

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

FRÅN SYDÖSTRA MEXICOS UNDERJORDISKA BERG Subcomandante Marcos 2002

Pris

190 SEK

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Virksomhed

Topsælger

15 178 anmeldelser

Læs anmeldelser

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?