Beskrivelse

Oversat af

Fint skick. Kan hämtas på Loppis i Solna.

Romanen är starkt förankrad i svensk vardag, året då Palme-mordet och Tjernobyl-katastrofen skakade oss. Ulla, 50-årig läkarsekreterare, fångar i granskningen av sitt eget liv också in de människoöden som finns i hennes närmaste omgivning. Förf. menar att gemensamt för alla gäller den bärande tanken: att varje människa själv måste leva sig igenom sitt eget liv - själv men inte ensam. En både bitter och ömsint människoskildring, ibland präglad av kärv humor - - Gerda Antti, född och uppvuxen i Övertorneå. Antti har varit verksam inom både litteratur och politik. - Gerda Antti har skrivit ett brett utbud av böcker som sträcker sig från poesi och noveller till romaner och essäer. Hennes verk har blivit uppmärksammade för sin skarpsynthet och humoristiska ton.

****************

I Gerda Anttis två romaner Det är mycket med det jordiska och Fjärrvärme heter huvudpersonen Ulla, en femtioårig gift läkarsekreterare på en vårdcentral i ett litet samhälle. Hennes äktenskap med Sture, som mera är det praktiska handlagets man än ordets, har haft sina svackor och den stora ledan har ibland gripit henne, men kriserna är övervunna. Ulla och Sture har tagit sig an hennes alkoholiserade syster, som tycks ha inkvarterat sig i deras hem för gott och kräver förståelse och omvårdnad utan att ge något i gengäld. Ulla oroar sig för dottern Karin, vars man håller på att lämna henne och barnen för att "förverkliga sig själv" med en annan kvinna. Det är mycket Ulla har anledning att reflektera över från sin utsiktsplats "mitt i livet", och det är ett sannskyldigt nöje att befinna sig i hennes sällskap när hon både respektlöst genomskådande och varmt medkännande funderar kring fjärrvärme och närvärme i relationerna människor emellan.

Det är mycket med det jordiska utkom första gången 1987 och Fjärrvärme 1991.

Samfrakt fungerar också vid köp från säljare Ullis28
-------------------------------------------------------------
Ha gärna en koll på annonser från säljare Ullis28, jag samfraktar. Tänk på att köp och budgivning är bindande på Tradera.
Information to buyers outside the Swedish borders: Shipping fee outside of EU is determined afterwards, depending on wich country the goods will be sent to.

Varenr. 630239346

Visninger 38

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Søn. 28 apr. 22:39

BOK : Det är mycket med det jordiska av Gerda Antti 1987

Udbudspris

|0 Bud

60 SEK

Auktionen blev afsluttet uden budgivning

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

7 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?