Beskrivelse

Oversat af

Ny produkt direkt från tillverkaren!I sitt sista testamente uppgav din rika farbror att alla hans miljoner kommer att gå till den brorson som kan njuta av pengar mest. Hur tar man reda på vilken brorson som ska vara rik? Ni kommer var och en att få en stor summa pengar och den som kan spendera dem först kommer att vara den rättmätige arvtagaren. Besök de mest exklusiva teatrarna eller ät på de dyraste restaurangerna. Köp gamla fastigheter till priset av nya och sälj dem som ruiner. Håll en stor fest i din herrgård eller på din privata båt. Spendera som om ditt liv skulle bero på det. Spendera för att bli rik! Om du är den första som går igenom pengarna till hands kommer du att få resten av hans arv – åh, och vinna spelet.

I Last Will börjar varje spelare med en viss summa pengar, en individuell spelarbräda, två ärendepojkar och två kort i någon kombination av egenskaper och hjälpare. I början av varje omgång, lägg ut kort från lämpliga kortlekar på erbjudandebrädorna; de fyra vanliga kortlekarna är fastigheter, följeslagare, evenemang, hjälpare och utgifter, med speciella kort som bildar en egen kortlek. Den speciella blandningen av kort varierar beroende på omgång och efter antalet spelare.

Varje spelare väljer sedan en plan för omgången, där varje plan anger antalet kort spelaren drar (dras omedelbart från de fyra vanliga kortlekarna i valfri kombination), hur många ärendepojkar han kan använda senare (ett eller två), antalet av åtgärder som är tillgängliga för honom den omgången, och hans plats i spelordningen den omgången. I spelordningen för den omgången turas spelare sedan om att välja en handling med sina ärendepojkar, med dessa åtgärder:

Ta ett kort som visas och lägg det på din hand.
Dra ett kort från vilken vanlig kortlek som helst – Detta kan endast väljas en gång av varje spelare.
Besök operan och spendera $2.
Justera värdemodifierarna på fastighetsmarknaden.
Ta en förlängning av spelartavlan, vilket ger dig utrymme att spela fler kort.
Spelare vidtar sedan åtgärder i spelordningen för den omgången, där varje spelare har så många åtgärder som anges i hans plan. Actions låter dig spela engångshändelser (som har en kostnad, möjligen variabel); hjälpare och återkommande utgifter (som placeras på din individuella spelarbräda); och fastigheter (som kostar pengar och kan försvagas med tiden). Du kan ofta spela sällskap med evenemang eller återkommande utgifter – självklart ska du ta med dig en dejt till operan eller en häst på din yacht! – för att öka sina kostnader. Du kan också använda åtgärder för att aktivera kort på din spelplan, eventuellt med en eller flera följeslagare och alltid med målet att spendera pengar. Hjälpare och specialkort kan ge dig unika krafter för att ytterligare öka din slarv.

I slutet av varje omgång måste du slänga ner till två kort på handen, och egenskaper som kan försämras gör det; detta är bra eftersom en spelare inte kan gå i konkurs om han äger fastigheter, och det enda sättet att bli av med fastigheter är att sälja dem, vilket tyvärr ger dig pengar tillbaka om inte värdeminskningen var intensiv eller du manipulerar marknaden.

Om en spelare inte har några pengar och inga egenskaper, förklarar han sig i konkurs och spelet slutar vid slutet av den omgången; annars slutar spelet efter sju omgångar. Den spelare som har minst pengar (eller till och med som är mest skuldsatt) vinner.

UTMÄRKELSER & HEDER
2012 International Gamers Award - Allmän strategi: Flerspelarnominerad
2012 Hra roku nominerad
2012 Golden Geek mest innovativa brädspelsnominerade
2012 Golden Geek nominerade för bästa strategibrädspel


Om oss: Japon startades 2015 och drivs som ett hobbyföretag av tv-spelsentusiasterna Jan Jonsson och Pontus Hellgren. Vår filosofi är att tillhandahålla begagnade retrospel åt spelare och samlare. Alla spel är rengjorda och testade. Till förnuftiga priser dessutom.

Japon drivs som ett aktiebolag med F-skattsedel med säte i Stockholm. (Japon Games AB. Org nr: 559008-2268). Vi använder oss av vinstmarginalbeskattning för samlarföremål.

Varenr. 592219800

Visninger 164

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Last Will till Sveriges lägsta pris! 7.3 på Board Game Geek

Pris

309 SEK

Japon

Årsta, Sverige

5.0

Japon

Virksomhed

Topsælger

7 024 anmeldelser

Læs anmeldelser

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?