Beskrivelse

Oversat af

En minst sagt unik topografisk modell av Kebnekaise i Sverige med omnejd i solid metall. Kebnekaise behöver kanske ingen närmare beskrivning som det högsta berget i Sverige. Modellen är handgjuten. Använd som brevpress, som modell i bokhyllan eller bland blomkrukorna i fönstret? Modellen lämpar sig även att ha utomhus, men korkmattan undertill skulle kunna ta skada av vatten så man har detta i tanke.

Om topografierna jag har ute till försäljning. Topografi i massiv metall formgiven av mig själv då jag har ett intresse för just modeller i metall. För en tid sedan ville jag ha ett par topografiska modeller i metall, och efter har sökt på internet så insåg jag att det inte finns till försäljning. Så det blev till att själv forma fram modellen jag önskade. Varje modell jag tillverkat har väldigt låg upplaga då jag gör allt själv från grunddesign till finish och med det kommer även att det är tidskrävande. En modell har i snitt runt 8-10 timmar arbete bakom sig. Större modeller som Mt Tambora modellen som också ligger ute för försäljning har drygt 20 timmar arbete bakom sig. Avvikelser kan förekomma när man prata om gjutna modeller/figurer i form av ojämnheter. Detta är dock någon jag själv ägnar mycket tid åt att reducerar och slipa bort då jag ogillar det. Skulle du ha ett intresse kring detta, men inte ser de du söker så hör av dig så kanske jag kan tillverkar specifikt de du efterfrågar.

Modell: Kebnekaise.
Legering: 97.5% tenn, 2.5% koppar.
Vikt: 1.01 kg.
Mått: 11.8 cm på sidorna ca, 1.8 cm hög.
Skala: Sidorna motsvarar 40 km x 40 km.
Botten av modellen har en korkmatta för att skydda underlag (se bilden).

Tveka inte att höra av dig om du har frågor.
Allmänt:
Frakt: Spårbart till ombud via Postnord.
Betalning: Via tradera.

Jag kommer under 2024 att lägga ut flertal auktioner gällande följande:
Meteoriter, frimärken, gjutverktyg, retro elektronik, guldåtervinning, ic chip för guld och silveråtervinning, smältugnarsamt tillbehör, silvertackor, silvermalm, guldmalm, andra halv och hel ädelmetaller, silvermynt, gjutformar för metall gjutning, metallämnen. Har varit en samlare på olika grundämnen förr och kommer därför att sälja av drygt 70-75 olika sorters grundämnen. Blytackor, tenntackor och koppartackor kommer dyka upp också.

Lycka till med budgivning

Mvh Micke

Varenr. 631428137

Visninger 148

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Lør. 11 maj 18:20

Relief av Kebnekaise Tarfala Nikkaluokta Fjäll - Tung topografi i massiv metall

Slutpris

|

695 SEK

Auktionen er afsluttet

Lenamartin vandt auktionen

ramainz

Göteborg , Sverige

5.0

ramainz

Verificeret

Topsælger

425 anmeldelser

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?