Beskrivelse

Oversat af

(Uppdaterade bilder med bättre och naturligare ljus)

Har beslutat mig för att tunna ut min samling av rakutrustning då jag skall flytta utomlands och behöver minska ner bagaget sas. Då säljer jag av det oanvända/i nyskick först så klart.
Så tänkte se om där finns någon här i Sverige som kanske är intresserad utav några riktiga pärlor innan jag lägger upp de på försäljning utomlands.

Detta är ett av tre set från Patrick Camara som jag säljer här nu.
Borsten och hyveln separeras självklart helst inte då de är gjorda som ett par, men diskussion om det kan alltid hållas och inget är omöjligt. I så fall är det priset per produkt som nämnt nedan i beskrivningarna som gäller.

Beskrivning -

Borste och hyvel är i Red Mallee' burl tillverkat utav artisanen Patrick Camara.
En mycket skicklig och erkänd trä-hantverkare som tillverkar allt från specialmöbler till rakutrustning. Här är en länk för de som vill se lite mer. - https://www.etsy.com/shop/PCwoodcraftandPens

Jag har handlat mycket saker utav Patrick genom åren och alltid blivit lika nöjd. Mycket seriöst hantverk och toppkvalitet rakt igenom.

Borsten beställde jag som en custom för att passa hyveln och beställde dem under 2022 tillsammans med de två andra seten jag sätter ut till försäljning här nu. Varken borsten eller hyveln är använda och nya som sagt. Borsten har jag rengjort en gång med neutral raktvål nu innan jag satt ut den till försäljning här.

Efter eget val/tillval är det en 26mm's tre-bands Super silvertip från TGN(the golden nib) monterad i borsten. En förbaskat bra kvalitetsknut med välförtjänt rykte inom rakningsvärlden, och det utan att kosta tusenlappar.
Loftet är efter mitt val satt till 51 mm vilket passar denna knuten helt rätt för både face som bowl löddring.(och detta vet jag eftersom att jag använder samma knut i andra borstar i rotation.)

Handtaget är tillverkat i trippelt stabiliserad Red Mallee' burl (Australiensk Oljeeukalyptus)
och är sedan behandlad med flera lager lager uretan(epoxy) för att hålla en livstid och mer. Det samma gäller hyvelns handtag.

I hyvel bad jag Patrick sätta en original insats + huvud från Edwin Jagger. DE89 modellen, vilken är en fin standard inom rakningsvärlden gällande hyvlar.
Mycket effektivt men samtidigt milt och "snällt". Ligger i precis samma spectrum som Muhle A och Merkur R. Förbaskat välkonstruerat huvud som gör de flesta våtrakare mer än nöjda.

Jag betalade $150 för borsten plus moms,tull och frakt(häften av frakten då hyveln kom i samma) a' tot $50 vilket blev runt 2000 kr då(mer idag)

- Mitt pris nu är 1100 Nytt pris 850 kr vilket är förbaskat billigt för en ny borste som denna. Priset när den köps som set blir billigare, se nedan.

För hyveln betalade jag $90(Mallee' är lite dyrare än ziricote, snakewood osv) +$10 extra för EJ89 insatsen), + moms, tull och frakt(halva frakten från $22 då den kom med borsten) a' tot $37 vilket var runt 1300 kr - Mitt pris nu är 450 kr

TOTALA PRISET SOM ETT SET = 1350 kr Nytt pris 1100 kr.
(prisförslag kan diskuteras men i så fall rimliga och respektfulla sådana, som på de riktiga rakforumen där ute i världen och inte på någon prutmarknads loppis. Tack på förhand

Om du undrar något om sakerna så skicka mig bara ett litet meddelande så svarar jag snarast.

Skickas packade var för sig i en separat vadderad låda inuti en sedan lika välskyddad större kartong för dem bägge gemensamt.
Frakten är 58kr och jag skickar borsten inom 2 dagar från att betalningen är registrerad.
Skickas med PostNord som kurir som spårbart paket. Skickas även inom norden och EU, och självklart samfraktar jag om någon köper något av mina andra saker jag har ute här.

Varenr. 628379027

Visninger 131

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Man. 1 apr. 10:19

Sänkt pris! PAT CAMARA 26mm TGN Super Silvertip + EDWIN JAGGER DE89 hyvel.NYTT!

Slutpris

|

600 SEK

Auktionen er afsluttet

SP3CtRUM vandt auktionen

lets-see

halmstad, Sverige

5.0

Verificeret

29 anmeldelser

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?