Beskrivelse

Oversat af

Hifi & Musik. Tidningen för teknik- och musikälskare, från 1982.

Reportage: Jean-Michel Jarre har skrivit historia. Han blev först i världen med att framföra västerländsk musik i Kina. Turnén omfattade fem konserter i Peking och Shanghai. Kinesiska publiken var i chock! De hade aldrig hört eller sett något liknande. Tidningen skildrar denna epokgörande turné och listar också de instrument som Jean-Michel Jarre hade med sig på turnén.

Reportage: Stort test av gitarrsyntar, eller keytar som de också kallas. Hur är det egentligen att hålla i en synt som om den vore en gitarr?

Reportage: Sveriges främsta slagverkare just nu presenteras i bild och text. Trummisar som presenteras är: Per Tjernberg som spelar med bl a Dag Vag och Aston Reymers Rivaler. Sjunne Ferger, Pelle Alsing (trummis åt Ulf Lundell), Johan Vävare som spelar med Ratata, Åke Sundqvist, Peter Sundell, Per Lindvall, Hasse Bruniusson, Douglas Westerlund. Alla intervjuas.

Reportage: Det går att motverka droger, med hjälp av rockmusik! Tidningen har rest till Göteborg för att träffa några ungdomar som spelar musik mot knark. I Göteborg samlas många tonåringar från förorterna på inomhustorget i Östra Nordstan, populärt kallat Femmans Torg. Där finns också missbrukare. Ove Sernhede är en av de musiker som försöker få ungdomarna bort därifrån.Han är på bild. På bild ser vi också några lokala och unga band i Göteborg just nu. De är: Irrfärd, Slagkraft, Crai, Fellows, Närkontakt och Prinzip. Flera av dem kommer från Hammarkullen.

Reportage: Restaurang Baldakinen, vid Norra Bantorget i Stockholm, förvandlas en gång i veckan till ett vattenhål för countryentusiaster. Tidningen har besökt Baldakinen en kväll.

Reportage: En av de mest intressanta trummisarna just nu är Budgie. Han kallar sig så och han spelar i Siouxsie and the Bangshees. Hans riktiga namn är Peter Edward Clarke och nu intervjuas han.

Reportage: Gunilla von Bahr är en gudabenådad flöjtspelare. Nu intervjuas hon.

Reportage: Det har varit stor Hifi-mässa i Düsseldorf. Här är alla nyheterna!

Reportage: Hur ska man egentligen micka ett trumset? Tidningen förklarar.

Reportage: Musikern David Murray från New York intervjuas.

Aktuella skivrecensioner och tester av ny hemelektronik.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Varenr. 602459154

Visninger 388

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Hifi & Musik 10 1982 Jean-Michel Jarre, Sjunne Ferger, Budgie, Gitarrsyntar

Pris

119 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

397 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide