Beskrivelse

Oversat af

Ny bok. Fortfarande inplastad. 307 sid.

I september 1945 var Hitlers öde ännu ovisst. För att få stopp på de många ryktena om att han fortfarande skulle vara vid liv fick en officer i brittiska underrättelsetjänsten, Hugh Trevor-Roper, i uppdrag att dokumentera vad som hade hänt i den så kallade Führerbunkern i Berlin före nederlaget i april 1945.
Utifrån ett stort antal intervjuer med mängder av högre och lägre nazister, inklusive materialet från Nürnbergrättegången, lyckades Trevor-Roper rekonstruera händelseförloppet dag för dag, timme för timme. Här skildras den makabra undergångsstämningen i bunkern, Hitlers alltmer debila och vansinniga uppträdanden, spökbröllopet med Eva Braun, självmordet och likbränningen.
Trots att Trevor-Ropers bok publicerades redan 1947 är den fortfarande, tack vare sitt källhistoriska värde, det viktigaste som publicerats om nazistväldets undergång. Allt som senare givits ut om den sista tiden i bunkern utgår, mer eller mindre, från det förlopp som Trevor-Roper lyckades rekonstruera. I två efterord tar författaren upp de förvånansvärt få nyheter som framkommit på senare år.

Vill du ha annat fraktbolag säg bara till. Märk väl att då kan frakten bli dyrare än det som anges i annonsen. Jag tar inte ansvar för Postens slarv. Samfraktar givetvis. Se mina andra annonser. Jag accepterar även avhämtning av varan. Varan skickas först när jag ser pengarna på kontot. Ange nick eller auktionsnummer.

Varenr. 630331542

Visninger 38

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Man. 22 apr. 20:51

Hitlers Sista Dagar - Hugh Trevor-Roper Ny bok Inbunden.

Udbudspris

|0 Bud

50 SEK

Auktionen blev afsluttet uden budgivning

poarv

Skummeslövsstarand, Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

1 181 anmeldelser

Mere fra sælgeren

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?