Beskrivelse

Oversat af

Tidningen Se från 1941.

Omslaget: Birgit Tengroth.

Reportage: SE har besökt Chalmers i Göteborg. Det är här morgondagens ingenjörer utbildas! Här beskrivs den typiske chalmeisten, en göteborgare med gott humör och tofs på mössan. Bilder från lokalerna och undervisningen på Chalmers tekniska högskola.

Reportage: Else Kleen i stor intervju. Hon är journalist och hon har engagerat sig i situationen på fängelser i Sverige. Hon har själv avtjänat ett fängelsestraff på Långholmen efter att ha skrivit en bok som ansågs vara ärekränkande.

Reportage: SE har träffat några pampar i Norrköping, de män som styr och ställer i staden. På bilderna ser vi: Gustaf Adolf Björkman, borgmästare. Gösta Wennström, vice ordförande i Stadsfullmäktige. Christian von Sydow, chef för en textilfabrik. Gustav Borg, chef för ett spinneri. Karin Nilsson, tyglagerska som har gett sig in i politiken. Ingenjör Bo Ekelund. Sten von Stapelmohr, överläkare. Anna Edmar, flickskolans rektor.

Reportage: Sveriges tidningsmän är satta under stor press nu under kriget. Det finns krav på att chefredaktörerna ska censurera sin rapportering, eller skriva på ett sätt som gynnar Sveriges sak, d v s förmedla propaganda. SE har frågat några redaktörer om hur de ställer sig till allt detta. På bild ser vi dem som svarar: Carl Mangård, Västmanlands Läns Tidning. Axel Bråland, Värmlands Folkblad. Zolo Stärner, Norra Västerbotten i Skellefteå. Olle Östermark, Göteborgs Morgonpost. Tore Wärenstam, Borås Tidning. Henry Kjellvard, Östergötlands Folkblad. Sten Egnell, Nerikes Allehanda. Bertil Nilsson, Norrbottens-Kuriren i Luleå. Sven Lantz, Alingsås tidning. Helge Gad, Upsala Nya Tidning.

Reportage: Londons vackra stadskärna bombas från luften! SE har de senaste bilderna från dramatiken i London där civila skadade vankar omkring på gatorna medan flygplanen dånar ovanför! I en rad bilder får vi också följa hur tillvaron är för de som bor i London, hur det ser ut i skyddsrummen och vi får se skräcken i människors ögon.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Varenr. 621841315

Visninger 272

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Se 4 1941 Chalmers, Else Kleen, Henry Kjellvard, Helge Gad, Norrköping, Edmar

Pris

129 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

388 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?