Beskrivelse

Oversat af

Tidningen Se från 1941.

Reportage: Se har besökt Kåperyd, en by i Månsarps socken utanför Jönköping. Här finns Smålands Taberg och här bröts det sten förr i tiden. Verksamheten återupptogs 1937. Kåperyd är en typisk bergsmansby. Tidningen träffar Karl Knutsson som är bonde. Han visar runt i Kåperyd.

Reportage: Torsten Guldstrand i Göteborg är en ung, genialisk uppfinnare. Tidningen har träffat honom. Han har uppfunnit ett kuvert som aldrig behöver sprättas upp, det så kallade blixtlåskuvertet. Nu har han sålt sin uppfinning till USA och nu har han blivit förmögen.

Reportage: SE har besökt Brunnsviks folkhögskola. Här utbildas arbetare. Bilder från klassrum och elever i olika situationer och miljöer. Bild på Alf Ahlberg. Bild på Carmen Orréquia, född i Spanien. Bild på murare Ragnar Netzén från Eskilstuna. Bild på rektor Torvald Karlbom.

Reportage: Tidningen har träffat professor Israel Holmgren. Han tillhör de nazismens främsta kritiker i Sverige. Enligt hans sätt att se det så är nazismen ett hot. När som helst kan ett nazistiskt kuppförsök ske i Sverige, varnar han. Andra professorer får här komma till tals och de spelar ner det nazistiska hotet. Det är överdrivet, anser de.

Reportage: I Billesholm utanför Bjuv har kolgruvedriften återupptagits p g a kriget. SE åkte dit för att skildra detta.

Reportage: SE har besökt Restaurang Regnbågen i Stockholm. Där har personalen bildat en orkester! På bild: Ingrid Pahlén, Dagmar Geschwind, Britta Backlund, Svea Östberg, Birgit Segerborg m fl.

Reportage: Tidningen har träffat Axel Stålhane. Han är portvakt på Dalagatan 2 i Stockholm. Han är också hemvärnsman och skald.

Annons: Helsidesannons: Gislaved skor.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Varenr. 625727375

Visninger 96

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Se 49 1941 Kåperyd, Torsten Guldstrand, Israel Holmgren, Ragnar Netzén

Pris

129 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

388 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?