Beskrivelse

Oversat af

Tidningen Se från 1942.

Reportage: Tidningen har besökt Kiruna för att bevaka den allra första studentexamen som ägt rum i staden. Här skildras hur de första studenterna någonsin examinerades i Kiruna. Professorer från Uppsala och Stockholm hade rest hela vägen upp till Kiruna för att överse att gymnasieeleverna examinerades på rätt sätt. På bild ser vi också gymnasielärare i Kiruna: Tore Berg, Greta Wendin och skolans rektor, Uno Grönlund.

Reportage: Einar Wallquist är läkare, men han har blivit mest känd för sina skildringar av lappar och Lappland. Han håller till långt uppe i Norrland och han umgås frekvent med lokalbefolkningen där, så det är få personer som har så djupa kunskaper om denna del av landet som han. Einar Wallquist har kunnat berätta om de primitiva förhållanden som råder i Norrlands inland. Det är långt till närmaste sjukhus i Piteå eller Luleå och folk har det inte lätt. Men han har öppnat en sjukstuga i Arjeplog. På bild ser vi bl a Napoleon Nyberg. Han var en gång farmare i Brasilien innan han slog sig ned i Arjeplog, av alla ställen.

Reportage: SE har besökt Karlskoga och Bofors för att träffa en fenomenal urmakare. Han heter David Olsson och för oss visar han nu upp sina fantastiska urverk. Till vardags är han kemist på Bofors.

Reportage: Danmarks statsminister Thorvald Stauning har dött. SE följde med Sveriges statsminister Per Albin Hansson till Köpenhamn och man följde Per Albin medan han närvarade vid begravningen.

Reportage: Britta Appelgren är en ung dansare. Nu visar hon upp sina färdigheter på flera bilder. Hon dansar tillsammans med Teddy Rhodin.

Artikel: Sven Salén är en framgångsrik skeppsredare. Tidningen har träffat honom.

Reportage: Ett nytt hotell har invigts i Stockholm. Det handlar om Marinhemmet, ett hotell för soldater i beredskap. På bild ser vi Agda Heyman som är vice detaljchef.

Bild: Peggy Stäck är på en helsidesbild i tidningen. Hon är 18 år, vacker och dotter till en officer, skriver tidningen.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Varenr. 623 655 245

Visninger 214

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Butik

Se 21 1942 Kiruna, Einar Wallquist, Uno Grönlund, Teddy Rhodin, Peggy Stäck

Pris

129 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

478 anmeldelser

Læs anmeldelser