Beskrivelse

Oversat af

Veckotidningen Vårt hem från 1934.

Reportage: Hur känns det egentligen att sitta bakom spakarna på ett flygplan? Vårt hem har testat. Det är kaptenen vid flygvapnet Paulus af Uhr som skriver artikeln. Bild på hur ett typiskt förarrum (cockpit) i ett modernt flygplan ser ut. På fyra sidor förklarar Paulus af Uhr hur man hanterar en flygmaskin. Skiss över ett flygplans viktigaste delar. Teckningar över hur man bör lyfta och landa. Bilder på olika flygplan.

Reportage: En amerikansk simlärare har konstruerat en maskin med vars hjälp man kan lära sig att crawla. En kvinna i badkläder har lagt sig ovanpå maskinen och nu ser vi den på bild.

Reportage: En rysk ingenjör har ritat ett förslag på hur framtidens tåg kan komma att se ut. I stället för traditionell räls går tåget på upphöjda, rundade skenor. På så sätt ska snabbtåget kunna komma upp i 300 km i timmen. Läkarna är dock överens om att mänsklig kropp aldrig kommer att klara de hastigheterna. Illustration över hur det föreslagna snabbtåget ska se ut.

Reportage: Hur är det egentligen att jobba som jourhavande läkare på en akutmottagning? En ung läkare skriver för tidningen och berättar hur en vanlig arbetsdag ser ut. Om det är kväll så kommer det överförfriskade herrar in till akuten för att de har skadat sig. Här förklaras hur akutoperationer går till.

Reportage: Att kvinnan ska bestämma över hemmet är naturligt. Men nu har kvinnan även börjat bestämma på andra områden. Det är till exempel kvinnornas smak som har gjort att dagens moderna bilar är så bulliga och mjuka i linjerna. Kvinnor bestämmer allt mer. Men vad finns det egentligen kvar av mannen att bestämma när det gäller hushållet? Tidningen går igenom vad mannens respektive kvinnans roll bör vara i familjen.

Serie: Kronblom.

Samt: Mode, livsstil.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Varenr. 583452691

Visninger 241

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Vårt hem 11 1934 Paulus af Uhr, Flygplan, Tåg, Läkare, Könsroller, Simning

Pris

99 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

391 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?