Beskrivelse

Oversat af

Tidningen Husmodern från 1966.

Reportage: Marie-Louise Åhman var en raggarbrud som åkte i bil längs Kungsgatan med sin långhårige kille. Nu, fyra år senare är hon en duktig hemmafru i ett radhus i Årsta! Många äldre brukade titta snett på raggarna när de åkte i sina vrålåk, men se på Marie-Louise Åhman nu! Hon är 23 år och tar hand om sina barn och sin familj. Bara för att man är raggare när man är tonåring så betyder inte det att allt kan ordna upp sig sen! Husmodern kommer hem till Marie-Louise Åhman i Farsta och hon berättar. Hon har en liten son som är ett A-barn, skriver tidningen. Sonen är mycket prydlig! Vem kunde väl ha trott att en flicka som brukade ränna runt på stan nu kan bli så ordentlig och ett föredöme för andra unga kvinnor! På en äldre bild ser vi henne åka runt med Tommy Åhman i ett vrålåk. Hon var en så kallad brallis. Numera bakar hon bullar!

Reportage: Mimmo Wåhlander är skådespelare och hon är liten och spröd, skriver tidningen. Nyligen förlorade hon sin make Sven Ahlström. Hon har nyss fått tvillingar. Vi ser dem på bild. Ena sonen har fått namnet Sven, efter pappa. Den andra heter Per Wåhlander. Husmodern undrar hur hon orkar.

Reportage: Husmodern har träffat några ungdomar som har cerebral pares. De är cp-skadade. Fram till 1955 var de här människorna helt bortglömda i samhället, men nu har de bildat en förening för att få göra sina röster hörda.

Reportage: I de flesta familjer är det mannen som tar bilen till jobbet på morgonen. Det är fel, skriver Husmodern. I stället bör mannen ta bussen och låta bilen disponeras av hustrun. Annars riskerar hon att känna sig isolerad. Som hemmafru behöver hon åka och handla samt träffa sina väninnor! Dessutom är det en myt att kvinnor kör sämre än män, slår Husmodern fast.

Reportage. Att föda barn utan att känna smärta. Kommer det någonsin att bli verklighet? Ja, tror en del forskare. I framtiden kommer mödrar att kunna föda, utan att det gör ont! Husmodern förklarar hur.

Bild: Skådespelarparet Öllegård Wellton och Erik Hell är på bild tillsammans med sina barn. De heter Krister Hell och Johan Hell.

Samt: Mode, relationer, skönhet.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Varenr. 620371790

Visninger 178

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Husmodern 42 1966 Raggare, Mimmo Wåhlander, cerebral pares, Öllegård Wellton

Pris

109 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

388 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?