Beskrivelse

Oversat af

Tidningen Femina från 1946.

Reportage: Femina har besökt Arvika. Den idylliska staden Arvika beskrivs och här träffade man många intressanta värmlänningar.

Reportage: Tidningen har varit hemma hos Sture Lagerwall och träffat hans familj. Sture Lagerwall är skådespelare. På bilderna ser vi även barnen, Viggo Lagerwall och Edith Lagerwall. Han bor på Storgatan i Stockholm. Dottern Kina Lagerwall bor för närvarande i Värmland, för att komma närmare djuren. Sture Lagerwall och hans barn lever ett borgerligt liv, något som inte gillas av alla.

Reportage: Engla Östman arbetar som köksa åt skogsarbetare. Hon står i en barack och lagar mat åt karlarna som är ute och sliter i skogen. Tidningen har träffat henne. På bilderna ser vi bl a skogsarbetarna Valdemar Linsén, Erik Ramberg, Penti Surjänen, Karlevi Keskifrantti, Max Vide, Birger Vide och Hannes Tuovinen. De finländska skogsarbetarna kan inte mycket svenska, men de uppskattar verkligen Engla Östmans matlagning. Reportaget är gjort i Bredsjön i Jämtland, nära Åre.

Reportage: Femina skriver om mobbning, eller "kamratplågeri" som det kallades på den här tiden. Man intervjuar barnpsykolog Margareta Embring om fenomenet och hon förklarar hur det kan komma sig att vissa barn är så elaka mot varandra.

Reportage: Tidningen har varit hemma hos arkitekten Hans Wilhardt i Danmark. Han bor i Raageleje i en otroligt modern bostad. Så ser det ut i de olika rummen.

Reportage: Femina har besökt Bologna. Här skildras staden i Italien.

Samt vackra, tidstypiska modebiler m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Varenr. 618422603

Visninger 158

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Femina 23 1956 Arvika, Sture Lagerwall, Margareta Embring, Engla Östman

Pris

129 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

384 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?