Beschrijving

Vertaald door

Dragfrukt/ Röd Pitahaya (Hylocereus Undatus)
Pitahaya har ursprung i Sydamerika. Det är en snabbväxande, mycket lätt odlad köttig kaktus som i våra förhållanden kan bli upp till 1,5 m hög. Odlas främst för den goda fruktens skull. Det kan vara en utmaning att lyckas med blommor och frukt, men det är värt ett försök. Pitahaya har stora, vackra, ca 25 cm i diameter vita nattblommor med behaglig doft. Den blommar vår-sommar, lite beroende på odlingsförhållanden. Frukterna är magnifik vackra, äggformade med ätbart vitt kött inuti. Fruktköttet kan ätas med sked eller skalas och skäras i skivor. Det har en söt, aromatisk, uppfriskande smak. Pitahaya tål inte minusgrader så den måste flyttas inomhus under vinterhalvåret.
Drakfruktsfröna går att så på blött hushållspapper, precis som smörgåskrasse. Fröna gror snabbt men behöver planteras om i jord när de fått fart. Det är lite stickigt. Enklast är att riva isär hushållspapperet, lägga på kaktusjord i en kruka och sålla lite jord över. Det går också att så frön direkt på fuktig såjord blandad med perlit. Strö lite perlit, smågrus eller vermiculit över. Håll fuktigt medan fröna gror.
Pitahaya behöver mycket ljus och värme för att få den blomma, så flytta den till (helst) varmt växthus om du har möjlighet. Blommorna öppnar sig nattetid och behöver hand pollineras med en mjuk pensel.

Item nr. 615322701

Aantal keer bekeken 7 871

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Dragon Fruit/Pitahaya, kaktus, lättodlad, snabbväxande, 10 frön

Prijs

SEK 25
De advertentie is beëindigd

Stenros

Flen, Zweden

5.0

Stenros

Geverifieerd

Top verkoper

3 714 beoordelingen

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?