Beschrijving

Vertaald door

Svartrot Skorzonera
är en mycket bördig grönsak vars ätbara del består av enkla över 30 cm långa rötter. Den är svartbrun med vit kött under skalet. När den är skalad och tillagad smakar den sparris.
Så frön direkt till marken i maj. Den gillar ett soligt läge, bördig och måttligt fuktig jord. Svartrotens långa rötter kräver stenfri lätt jord, annars blir de ojämna och korta.
Svartrot äts kokt eller ugnsstekt. Den är otroligt len och god. Min absoluta favorit av alla rotsaker. Unga blad kan ätas som sallad.

Sås direkt på friland när jorden reder sig eller på senhösten för tidig vårskörd. Vattna före sådd och håll fuktigt under grotiden. Bäst på mullrik sandjord. Rötter för lagring skördas så sent som möjligt. Kan skördas hela hösten och följande vår så snart tjälen gått ur jorden.

Obs! Alla fröer packas i zip påsar (6 x 8 cm) och också innehåller bild, fakta och såbeskrivning på respektive växt.
Besök gärna mina övriga auktioner/butik. Jag sampackar alltid och har EN fraktavgift oavsett hur många fröpåsar du köper. Du får dessutom en extra fröpåse i bonus om du köper 5 st. och två om du köper 10 st. osv som går i samma tema som dina köp.

Item nr. 567 723 355

Aantal keer bekeken 1 248

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Winkel

Svartrot Skorzonera, 30 frön

Prijs

SEK 19
De advertentie is beëindigd

Stenros

Flen, Zweden

5.0

Stenros

Geverifieerd

Top verkoper

4 044 beoordelingen