Beschrijving

Vertaald door

* Begagnat originalspel i BRA skick som ligger i en originalask (DVD-storlek)

Recension av spelet där det fick betyget 5/5 (på torget.se):

Även om The Last Revelation inte är något äventyrsspel i ordetursprunglig bemärkelse, är det definitivt ett lysande äventyr. Jaghar försakat inte bara Kalle Anka på julafton och nyårskonserterför det här spelets skull. Skulle det inte ha varit ett alldelessärskilt nyår finns risken att jag ägnat även denna afton framfördatorn. Vare sig man är en hängiven Tomb Raider-fantast, eller heltny är detta ett lysande spel som kommer att ge många, många snabbtförsvinnande timmar framför datorn. Rekommenderas varmt.

Efter att ha avgudat Tomb Raider, hänförts av tvåan, spelattrean av bara farten och dessutom avverkat Unfinished Business ochövriga tillägg trodde jag att det var slut. I filmvärlden brukardet vara ungefär här man övergår från att skapa publikfavoritertill förmån för profitdito. Det var alltså med en blandning avförvåning och skepsis jag fick Tomb Raider - The Last Revelation påmitt skrivbord.

Om det mot förmodan finns någon som inte ännu hört talas om TombRaider kan jag berätta att huvudpersonen är Lara Croft;äventyrerska med den tveksamma yrkestiteln arkeolog. Hittills harman fått följa hennes jakt på sedan länge försvunna objekt - medstarka såväl magiska som mytiska krafter - i de mest skilda delarav världen. Lara har alltid varit en vältränad ung kvinna med vadman skulle kunna kalla för "sportig" kropp. Hennes någotbimbo-aktiga utseende har dock inte hindrat henne från attbeslutsamt utforska enorma grottor och andra otillgängliga platsersamt bekämpa allehanda djur, mystiska varelser och onda skurkar.Från början var hennes rörelser något begränsade, men hon har medvarje nytt avsnitt i serien fått några nya sätt att ta sig fram ochskulle nu göra vilken tiokampare på elitnivå avundsjuk. Idag kanhon bland annat krypa, gå, springa, simma, hoppa, klättra i rep ochpå pålar och svinga sig fram i lianer. Hon har också en ansenligarsenal att försvara sig med. I denna kan nämnas pistoler,revolvrar, hagelbössor, granatgevär och det senaste tillskottet,ett armborst. Man börjar dock som vanligt med enbart pistolerna,och hittar med lite tur övriga vapen allt eftersom.

Man ser hela tiden Lara som genom en osynlig kamera som svävarstrax ovanför hennes bakhuvud, och från att till en början hafungerat hyggligt har Core numera finjusterat kameran näst intillperfektion. Man har hela tiden god överblick över situationen, ochbehöver inte "råka" trilla ner i någon avgrund för att kameramannenbara hade gått en tvåveckors korrespondenskurs innan han fickjobbet, vilket hände titt som tätt i ettan.

I del ett handlade Tomb Raider mycket om att utforska miljöernaoch att lösa de olika problem som dök upp efter hand. De fienderman mötte var till största delen djur, och de hade till sinhuvuduppgift att pigga upp spelet, och se till att man aldrigvågade slappna av. Sedan dess har varje del fått mer och merinramande handling, och spelen som sådana har handlat lika mycketom att förgöra skurkar som att ta sig fram till de eftersöktaartefakterna. När man i förra delen bland annat gav sig på devisserligen aggressiva, men ändock oskyldiga innevånarna på ensöderhavsö tycker åtminstone jag att Lara påminde mer om enlegosoldat än en seriös arkeolog. Saker och ting har dockförändrats.

I The Last Revelation får man först en tillbakablick iLaras ungdom. Som assistent till den berömde arkeologen von Croyfår den unga Lara följa med till ett tempel i Asiens djungler. Dethela slutar med att von Croy begår ett misstag, och Lara blirtvungen att lämna honom, övertygad om att han strukit med.

Von Croy är dock inte den ende som kan begå ett misstag. Lararåkar många år senare, under en expedition i Egypten återuppväckaden sedan länge insomnade guden Seth; ondskan själv. Von Croy dykermirakulöst upp, till synes även han återuppväckt från de döda, ochtror sig kunna använda dessa onda krafter för egen vinning. Laralyssnar dock inte på det örat, utan kämpar oförtrutet vidare föratt återställa den skada hon orsakat.

The Last Revelation har i mångt och mycket återgått till denförsta delens känsla av att utforska och förstå de miljöer manhamnar i. Även om von Croys inhyrda råskinn då och då dyker upp föratt ställa till besvär är spelet fokuserat på att ta sig fram ochlista ut hur man ska ta sig igenom de olika pusslen. Speletutspelar sig helt och hållet i Egypten, och består i princip av enenda stor nivå som man rör sig fram igenom. Mellan varje delområdetar man sig dock med hjälp av något fordon, och man får även seflera intressanta och tjusiga filmavsnitt som förklarar handlingensfortsättning.

Grafiken är enastående. Ingen del av Tomb Raider har visserligenvarit något annat än vacker, men nu är grafiken häpnadsväckande.Vattnet skimrar i solen, skuggan ligger djup dit solen inte når,och Lara själv har fått sig en ansiktslyftning och blivit om intevackrare, så åtminstone slätare, och betydligt mjukare i sinarörelser. Man tar sig fram till tonerna av väl komponerad musik somtillsammans med ljudeffekterna lyckas skapa en mycket tät ochvibrerande stämning genom hela spelet. Kontrollerna fungerar somjag redan antytt ovan alldeles förnämligt.

Rek. ålder 11 år

Systemkrav: Win 95/98/ME/XP (Funkar även till många nya datorer.)

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish ellerPayson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i LUND.

Item nr. 631066357

Aantal keer bekeken 48

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Do. 23 mei 11:12

TOMB RAIDER The Last Revelation / PCspel <----

Prijs

SEK 99

www.familjen.biz

LUND, Zweden

5.0

Bedrijf

Top verkoper

5 534 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

7 dagen

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?