Beschrijving

Vertaald door

Säljer här till vintage älskare/ samlare ett par mycket ovanliga vintage suede (troligtvis Cape Buck suede) chukka boots från Church's som förmedlats genom Jones & Son (det nuvarande Jones Bootmaker). Lästen på skorna är 81 och modellen är troligtvis Ryder.

Tidsmässigt kan man placera skorna någonstans mellan 1955 och 1970. Jones Bootmaker skriver på sin hemsida att de som Jones & Son gick samman med Church's & Co 1955. Man kan se att innesulorna inte har, på sin Church's logo, några städer samt att lädersulorna har en äldre design bl.a. spikarna på hälen i form av en hästsko, något som var karaktäristiskt för Church's på 60-talet.

Man kan också se att det inte finns någon gummi kvart på hälen samt att sömmen på lädersulorna har en större täthet än vad man hittar på de nyare church's skorna. De har även 'Church' inpräntat på yttersulorna istället för deras 'custom grade - made in England'.

Sannolikt har dessa skor utifrån ovannämnda detaljer tillverkats någon gång på 60-talet eller sent 50-tal, då Church var bland det mest exklusiva man kunde ha i fotväg. Se gärna 'classicshoesformen' om mer information kring vintageskor.

Skicket på skorna är mycket bra, det finns inga fläckar eller nötningar på lädret; som är mycket fint och välvårdat. Innersulorna, lädersulorna samt häl är original och är i mycket bra skick( se bilder för bedömning).

Storleksmässigt står det att de är de 10.5, men jag har storlek 9 UK i Church's skor och dessa sitter bra med en inläggsula. Jag skulle utan tvekan bedöma att den egentliga storleken är 9.5 UK (en av anledningarna kanske kan vara att skorna var tänkta för den amerikanska marknaden och använde dess numereringssystem?).

Ifall du vill ha fler bilder eller har frågor är du välkommen att höra av dig.

Item nr. 632345756

Aantal keer bekeken 113

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Zo. 19 mei 17:40

Vintage Church's, Chukka boots 'Ryder'

Prijs

SEK 3 900
De advertentie is beëindigd

Alfacius

Göteborg, Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

161 beoordelingen

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Meer uit dezelfde actie

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Meer van het merk