Beschrijving

Vertaald door

Brev till medlemmarna från Kronoberg Läns speceri- & livsmedelshandlareförening Henning Jonsson angående marginalsänkningar i samband med brödransoneringens slopande, emaljerade kärl, kaffepriserna mm 1948 Gott skick 2 sidor

Mycket gott skick. Statens priskontrollnämnd var mellan 1940 och 1956 en statlig myndighet i Sverige. På grund av en risken för prisstegringar tillsattes 1939 en nämnd, de s.k. prissakkunniga, som skulle övervaka prisbildningen i Sverige. Prisregleringen kom snart att skärpas, och de prissakkunniga ersattes 1940 av Statens priskontrollnämnd, som skulle ta emot anmälningar om avvikelser från normalpriset, göra utredningar och förhandla med företag och organisationer om prissättningen. 1941 utökades övervakningen av prisbildningen och från 1942 infördes allmänt prisstopp. Att kontrollera detta blev då en huvudsaklig uppgift för Statens priskontrollnämnd. Efter andra världskriget fortsatte priskontrollen, men började avvecklas under 1950-talet."

Köparen betalar frakt. Betalning postgiro/ kontant. Vid köp av flera objekt använder vi oss av samfrakt för att få ner fraktkostnaden uppgift om pris inklusive frakt kommer i separat mail. OBS !!! vi skickar inget vinnarmail om du bara har köpt ett objekt eftersom betalningsuppgifter framgår i Traderas vinnarmail. Kontakta gärna oss om ni har några frågor.

Item nr. 280993043

Aantal keer bekeken 1 523

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Brev till medlemmarna från Kronoberg Läns speceri- & livsmedelshandlareförening

Prijs

SEK 50

Elsnil1

Hovmantorp, Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

2 601 beoordelingen

Lees recensies

Meer uit dezelfde categorie

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?