Beschrijving

Vertaald door

Hemmets veckotidning från 1938.

Reportage: Den kände svenske upptäcktsresanden löjtnant Gösta Moberg har rest i "de svartas världsdel". Detta är mystikens land, skriver tidningen. Nu berättar Gösta Moberg om sina möten med farliga djur och infödingar i de svårtillgängliga delarna av det inre Afrika. Tidningen publicerar bilder av Gösta Moberg. Afrikanerna är roade av kameran, skriver tidningen. Bild på Gösta Moberg iförd tropikhatt. Han berättar om lejonet, detta mäktiga djur.

Reportage: Tidningen skriver om hårmodet. För inte så länge sedan ansågs det vara omoraliskt för en kvinna att klippa sitt hår kort, men nu börjar vi vänja oss vid kvinnor i nätta frisyrer, utan böljande lockar. Tidningen konstaterar att många kvinnor anstränger sig för mycket. De är söta ändå i rakt hår och behöver inte krångla så mycket med papiljotter och tänger som de gör.

Reportage: Tidningen tar tempen på det senaste modet inom klänningar och kjolar. Kjolen ska vara lagom lång. I framtiden kommer vi att se fler plagg med blixtlås.

Bild: Tidningen publicerar en bild på en ny uppfinning, en köttrost! Det är en ultramodern amerikansk uppfinning som rostar ditt kött med hjälp av elektronik.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Item nr. 611958800

Aantal keer bekeken 169

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

HV 9 1938 Gösta Moberg, Afrika, hårmode, köttrost, lejon

Prijs

SEK 99

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

386 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?