Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Se från krigsåret 1945

Reportage: Tidningen publicerar en flygbild över Rönne, huvudstaden på Bornholm. Med flera bilder berättar man också om Röda arméns närvaro på Bornholm just nu. Gattorna i Rönne patrulleras av ryska soldater och danska frihetskämpar just nu. Fem sidor om Bornholm under kriget.

Reportage: Vem döljer sig egentligen bakom den mystiska pseudonymen Dix Dennie? Han har blivit mycket populär för sina många musikstycken. Nu kan Se avslöja vem Dix Dennie är: Det är ingen mindre än den 42-årige stockholmaren och språkexperten Gösta Stenberg!

Reportage: Arthur William Tedder är en hjälte från kriget. Nu har han besökt Stockholm. Han kom dit i ett silverblänkande flygplan till Bromma flygplats. Tidningen var med honom hela dagen.

Reportage: Från stadsdelen Bomsarvet i Borlänge kommer 22-årige Rune Johansson. Han är fakir! Han kallas för "Undret i Bomsarvet". Nu visar han hur det går till när han sticker nålar genom sin kropp. Vilken kraftkarl! Borlängebon blir också skjuten med pilar.

Reportage: Ingeborg Olsson är poststationsföreståndarinna på ön Landsort. Hon har fyllt 75 år och är landets äldsta poststationsföreståndare. Nu visar hon upp en vanlig dag på Landsort. Postbåtten kommer till Ankarudden på Landsort varje dag.

Reportage: Utanför Vagnhärad ligger direktör Carl Matthiessens gods Stensund. Tidningen har varit där. På Stensund brukar frisksportare samlas och nu visar tidningen käcka ungdomar som gymnastiserar i miljöerna kring Stensund.

Reportage: Innan kriget var Furulund ett av de mest idylliska villasamhällena i Oslo. Sedan tog Gestapo över och förvandlade det till "Festung Furulund". Gestapo övertog 45 fina villor i området. Tidningen var med när dessa villor befriades från tyskarna. Man hittade många spännande saker som tyskarna lämnade efter sig i villorna! Tyskarna har också byggt en jättebunker i Oslo. Nu kan vi för första gången se hur det ser ut nere i den bunkern!

Reportage: Tidningen publicerar ett "förbrytargalleri" över nazismens värsta brottslingar, inklusive Herman Göring.

Reportage: Carl Gustaf Kruuse af Verchou är balettmästare på Malmö Stadsteater. Nu visar han och hans dansare upp sina konster. Dansarna på bild heter Marianne Fröidh och Elisabeth Haugh.

BILD: Margit Schwartz levde ett lyckligt familjeliv i Budapest. Sedan förvandlade tyskarna henne till en utmärglad människa i Belsen. Se har bilden på henne som lycklig mamma och bilden på henne som fullständigt utmärglad och nedbruten. En fruktansvärd bild. I anslutning till den skriver Nils Kjellström om en ny bok skriven av Franz Arnheim och Bo Enander, en bok som gör upp med tolv år av nazistiskt skräckvälde.

BILD: Ulla Hodell är mycket söt, skriver tidningen. Nu poserar hon på en helsidesbild i tidningen.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Item nr. 589 184 053

Aantal keer bekeken 290

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Winkel

Se nr 23 1945 Bornholm, Oslo, Borlänge, Stensund, Landsort

Prijs

SEK 99
De advertentie is beëindigd

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

481 beoordelingen