Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Femina från 1957.

Reportage: Tidningen har besökt Sandviken för att skildra staden. Bilder från Storgatan i Sandviken. Här ligger Betelkapellet, Frälsningsarmén och Metodistkyrkan på rad. Bild från Bruksparken med sin ånghammare. Bild från Kyrkparken med Läroverket i bakgrunden. Genom att vandra längs Storgatan skildrar man atmosfären och de olika delarna av Sandviken. Bild på läroverksvaktmästare Thor Nordström och hans fyra döttrar. Bild på Bruksgårdarna med trivsamma bostäder för familjer.

Reportage: Femina har besökt stadsdelen Haga i Göteborg. Detta är en mycket speciell del av Göteborg. Medan trafiken dånar och moderniteten är stor i övriga staden, så lever man enkelt i Haga. Rucklen som står här är mycket charmerande, skriver tidningen. Runtom i gränderna håller hantverkare till. Här skildras en del av Göteborg som gick förlorad i och med rivningar och moderniseringar på 1970-talet, det gamla Haga. Bild på Sture Altjärn. Han är blivande slöjdlärare.

Reportage: Karin Grönwall går i gymnasiet. Nu är hon på bild i tidningen eftersom hon älskar matlagning. Hon vill visa att det minsann finns många tonårsflickor som tycker om hushållssysslor idag. Det finns hopp för kommande generationers husmödrar!

Artikel: Hovjuvelerare Henrik Bolin har bjudit in de mest köpstarka damerna i Stockholm till en tillställning där det erbjöds juveler och andra ädelstenar. På bild ser vi Henrik Bolins syster Margit Kingston beundra en ädelsten. Henrik Bolin äter många morötter varje dag, konstaterar tidningen. Brasiliens ambassadråd i Sverige Regis Bittencourt är också på bild.

Artikel: Fartyget "Jerusalem" från Israel har anlöpt hamnen och Skeppsbrokajen. På bild ser vi Harriette Garrelick som hälsar på kaptenen.

Bild: Sune Waldimir har fyllt 50 år! På bild ser vi honom bli omkramad av sin mamma, Jenny Engström. Grattis!

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Item nr. 620653515

Aantal keer bekeken 118

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Femina 51 1957 Sandviken, Haga, Sture Altjärn, Karin Grönwall, Sune Waldimir

Prijs

SEK 139

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

388 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?