Beskrivning

1st planta Gul Goji: 2 år gammal - redo att gå i blom = bära frukt

Nuvarande höjd 30-40 cm

Uppvuxen i svenskt klimat

Trivialnamn: Gul Goji, Gult Gojibär, Gul Bocktörne
Vetenskapligt namn:
Lycium barbarum
Familj: Solanaceae

Växthistoria & användning:

Gult Gojibär ingår i samma släkte som det röda och det svarta gojibäret och är likt sina släktingar ett näringsrikt bär, särskilt på vitaminer och proteiner. Till skillnad från det röda gojibäret innehåller gula gojibär inga bitterämnen och har även ett lägre sockerinnehåll.

Gula gojibär kan ätas råa som dem är, användas i sallader eller torkas för att tillföras i müsli eller i bakverk. Man kan också helt enkelt göra en dryck på dem, likt svarta gojibär.

Både gula och svarta gojibär är relativt ovanligt i Sverige än så länge, så här är chansen att ha något utstickande och nyttigt i odlingen!

Odling:

Gul Goji är en härdig buske som klarar många minusgrader och är därför lämpad för utomhusodling i Sverige, antingen i kruka eller på friland. Busken växer bra i både sand-, lerjordar och allt däremellan, så länge jorden är väldränerad. Den trivs i soliga lägen och är relativt okänslig mot torka, vind och salter.

Busken har även ett kraftigt rotsystem som binder marken bra. Dess tåliga egenskaper gör den till en effektiv växt i maritima kustklimat med mycket vind.

Gul Goji är en tacksam växt som inte kräver mycket skötsel.

Busken blir 1-3 meter. Buskens växtsätt gör den lämplig att binda upp på snören längs med en fasad för att växa som fasadtäckare. Oavsett om den växer mot fasad eller inte, ge den något att klättra på / växa emot så växer busken snabbare.

Egenskaper:

Årighet: Flerårig
Växtläge: sol
Höjd: 1-3 m
Växtzon: 1-6

Lycka till!

Skickas via posten med en 99kr i fraktkostnad!

OBS! Vill ni utnyttja fraktkostnaden och är intresserade av fler typer av frön & växter? Se våra övriga annonser och allt skickat tillsammans (99kr i frakt eller 22kr vid enbart köp av fröer)

Objektnr 629152269

Visningar 189

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 4 maj 21:08

PLANTA Gult Gojibär / Bocktörne Planta 30-40 cm (Lycium barbarum)

Pris

345 kr
Annonsen är avslutad

Tradgardsdags

Malmö, Sverige

4.9

Tradgardsdags

Verifierad

Toppsäljare

291 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?