Beskrivning

En engelsk blomsterböna från 1850-talet som ger välsmakande 20-30 centimeter långa, baljor. Blommar med utsökta tvåfärgade blommor, så vackra med korallfärgad överdel med vit "kjol". Som små ballerinor! Till och med fröna är vackra: stora, blanka, njurformade och spräckliga som fågelägg. Tips! Om nu odlar bönorna i en cirkel i ring och samla dem i toppen (som ett luktärtstorn) kan barnen få ett lektält täckt av blommande rankor. Magiskt!

Nelly Jelly är ett nytt sortiment fröer som väcker odingslust hos barn i alla åldrar. Fröpåsarna är lekfullt utformade och lockar till odling. Även frösorterna är noggrant utvalda, de är lättodlade och resultatet är något alldeles extra. Påsen innehåller en liten färgläggningsbild och en såsticka.

Så utomhus på friland när jorden är ordentligt uppvärmd i maj-juni. Blötlägg gärna fröna ett dygn före sådd i ljummet vatten. Sådjup 6-8 centimeter.Jordemperaturen ska vara minst 15 grader för att fröna ska gro, senare är de inte lika köldkänsliga. Det går också att förodla inomhus i 25 grader och sedan vänja de små plantorna stegvis vid uteklimatet. Använd gärna fiberduk för att skydda plantorna när de är små. Plantera några plantor tillsammans mot en spaljé eller kon så att de har något att klättra på.kr

Påsen innehåller omkring 12 (12g) färska frön.

Grobarhet i laboratorietest 80%.

Titta gärna på mina övriga annonser. Samfraktar gärna köp och auktioner som går ut med max tre dagars mellanrum.

Denna påse väger lite mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli något högre än normalt.

Objektnr 621985640

Visningar 174

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Odla med barn: Rosenböna ’Painted Lady’ Nelly Jelly

Pris

29 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 729 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?