Beskrivning

Hemmets veckotidning från krigsåret 1940.

Reportage: Röda Korset har bråda dagar just nu under kriget. Organisationen är sorgligt aktuell. Tidningen publicerar en bild inifrån ett tåg där krigsinvalider transporteras mellan Haparanda och Trelleborg, för vidare transport till Sassnitz. På bild ser vi tyska soldater som har sårats och som nu transporteras genom Sverige, efter en överenskommelse med Hitler. På övriga bilder ser vi bl a en sjukvårdstransport med flyg i fjällvärlden i Jämtland samt när representanter för Röda Korset undervisar samer i övre Norrland. Bild på nr en person som sårades under bombardemanget i Warszawa tas hand om röda korset. Bild på när invalider transporteras över Torne Älv.

Reportage: Hemmets veckotidning skriver om filmens historia och revolutionen det innebar när filmer plötsligt fick ljud. Detta illustreras med kända personer från Hollywood just nu. Bilder på Alice Faye, Don Ameche, Buster Keaton, Al Jolson.

Bild: Tidningen har anordnat en fototävling för läsarna där de har fått skicka in sina bästa bilder på barn. Vinnarbilderna är inskickade av: Ulla Claesson, Bjurstensgatan 6 i Borås. Viola Persson, Nobeltorget 4 i Malmö.

Serie: Micky Mus eller Musse Pigg, av Walt Disney.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 610433346

Visningar 183

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

HV 8 1940 Röda korset, Alice Faye, Don Ameche, Al Jolson

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

379 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?